Bebukott Hollik István? Orbán embere véletlenül leleplezte a kormány legújabb kamuját

Átgondolta a dolgokat, változott a helyzet.

Csütörtökön kelt szárnyra a hír, hogy idén 15 százalékos minimálbér-emelés lesz. Minderről Facebook-oldalán posztolt Hollik István, a kormányzó párt kommunikációs igazgatója, aki azt közölte bejegyzésében, hogy a bérmegállapodás végleges lesz. Ám – jelezte a Portfolio – kora estére már egy ponton „megváltozott” Hollik bejegyzése. Kiderült, a politikus – a Fidesztől megszokott „rafinériával” – egyszerűen csak kicserélt néhány betűt, viszont ennek komoly jelentősége is lehet.

„Hiába ágált ellene a dollárbaloldal, még idén 15%-kal emelkedik a minimálbér!”

– írta Hollik csütörtök délelőtt közösségi oldalán.

„Hiába ágált ellene a dollárbaloldal,

még idén 15%-kal emelkedhet a minimálbér!”

– módosította bejegyzését Hollik csütörtök délután. További érdekesség, hogy a bejegyzés harmadik verziójában már a magyar zászló sem szerepel.

Forrás: 444.hu

Vagyis kiderült, a „kommunikációs igazgató” alaposan mérlegelte a dolgokat, vélhetően hosszas gondolkodás után arra következtetett, mégsem biztos, hogy emelkedik a minimálbér, hanem csak emelkedHET.

A Portfolió felhívta rá a figyelmet, hogy forrásaik szerint

semmilyen megállapodásról nincsen szó.

Mint írták,

„az egyik legnagyobb munkáltatói szervezet például nem szeretné a garantált bérminimum két számjegyű emelését, főleg nem akkor, ha a harmadik negyedévben nem ért véget a magyar gazdaság teljesítményének csökkenése. Ez az információ viszont csak hetek múlva derül ki.”

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke is azt mondta: a minimálbér 15 százalékos és a garantált bérminimum 10 százalékos emelését „még nem ütöttük le megállapodásként”.

Valódi Hírek