Hatalmas meglepetés: Botrányos részletek érkeztek Szijjártóék befuccsolt szerelemprojektjéről

Emlékszik még valaki erre?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn hosszas hercehurca után elérték az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának tagjai, hogy beengedjék őket abba a raktárba, ahol az Orbán-kormány által százmilliárdokért vásárolt, majd fel nem használt, több, mint 13 ezer kínai lélegeztetőgép porosodik.

A Demokratikus Koalíció (DK) akkor azt írta közleményében, hogy egyedül a Fidesz-közeli milliárdos elit járt jól a bizniszen, akik még a magyar emberek tízezreinek halálával járó koronavírus-járványon is képesek voltak nyerészkedni.

És ennek még nincs vége. Az RTL Híradó ugyanis megnézte a raktár tulajdoni lapját, amelyből kiderült: a korábban a Rogán Antal által kidolgozott, államilag támogatott nemzeti lakáslottóról elhíresült cég a tulajdonos.

Az állam ezért évente közel egymilliárd forintot fizet nekik.

A Carion-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztési alap az épületet már a lélegeztetőgépek beszerzése után, 2021-ben vásárolta meg.

A DK szerint az országos kórházi főigazgató arra sem tudott válaszolni, mi lesz a gépek sorsa. Ezért szerintük a tárolásuk csak a raktár tulajdonosának jó üzlet.

„Ezeket a gépeket még itt egy picikét tartogatják, egy párszor egymilliárd forintot még felvesz a raktár tulajdonosa, majd közlik, hogy a gépeknek kitelt a működési ideje, be fogják őket zúzni, és ki fogják őket vinni a szeméttelepre. 330 milliárd forint pedig megy a füstbe”

– fogalmazott Varga Zoltán.

A gépek beszerzéséért felelős Szijjártó Péter csak hárítani tud ebben az ügyben. Az RTL Híradó kérdésre úgy reagált: az ő feladata addig terjedt, amíg a gépeket beszerezték.

A Híradó munkatársai a kormánytól azt is szerették volna megtudni, hogy van-e olyan állami tulajdonban lévő raktár, ahol elférnének a lélegeztetőgépek, de sem erre, sem a szerződésre vonatkozó egyéb kérdéseikre

nem válaszoltak érdemben.

Valódi Hírek