Videóval: Bejutott a DK abba a raktárba, ahol az Orbán-kormány porosodni hagyja a százmilliárdokért vásárolt kínai lélegeztetőgépeket

Döbbenet, amit ott láttak.

Hosszas herce-hurca után elérték az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának tagjai, hogy beengedjék őket abba a raktárba, ahol az Orbán-kormány által százmilliárdokért vásárolt, majd fel nem használt, kínai lélegeztetőgépek porosodnak.

Ezeket a műszereket a koronavírus-járványra hivatkozva vették meg Fidesz-közeli cégek közreműködésével, az akkori piaci áraknál sokkal drágábban.

A DK-s Varga Zoltán, aki a bizottság elnöke is, azt mondta megdöbbentő információkkal szembesültek.

„Nem nyugodtunk meg a látogatással kapcsolatban. A raktárban több mint 13 ezer gép van, és nem tudják a szakemberek sem, hogy mi lesz velük”

– mondta Varga.

„Az Orbán-kormány kétszer is meglopta a magyarokat a kínai lélegeztetőgépekkel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, majd másodszor, amikor feleslegesen kellett fizetniük a tárolásért”

– mondta Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter is.

A DK szerint egyedül a Fidesz-közeli milliárdos elit járt jól a bizniszen, akik még a magyar emberek tízezreinek halálával járó koronavírus-járványon is képesek voltak nyerészkedni.

„Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után. Az egészségügyre szánt közpénzek pazarlása és magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a magyar embereken nyerészkedő milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a közpénzeket”

– írta a párt lapunknak küldött közleményében.

Nézd meg a videót:

Valódi Hírek