Ez most valami vicc? Mérőszalaggal mentek ki Orbán emberei, hogy betartassák a kormányzati ukázt

Vajon szemet vetettek az üzletre?

A Nógrád (Vár)megyei Kormányhivatal munkatársai azt méricskélték Pásztón, hogy mekkora a távolság a Líra Kölcsey Könyvesbolt bejárata, valamint az iskola, illetve a templom között.

Megvan-e a 200 méter?

Erről maga a könyvesbolt adott hírt abban a Facebook-bejegyzésben, amelyet először a hvg.hu szemlézett.

Az ok természetesen a „gyermekvédelmi„-nek aposztrofált homofóbtörvény, amelynek értelmében sorra büntetik meg a könyvesboltokat, ha azok nem a törvény szerint, tehát lefóliázva, elkülönítve tárolják az LMBTQ-tartalmú könyveket, vagy ha egyáltalán iskola, templom közelében árulni merészelik azokat.

„Azok a könyvek is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyeknek akár egy mellékszereplője, vagy akár egy röpke kis eseménye is a másságra utal. Tehát ide sorolandó több klasszikus, Oscar-díjas alkotás, szépirodalmi mű, krimi, népmesei gyűjtemény, mesekönyv, filmsorozatok alapján készült regények, és még sorolhatnánk tovább.

Mi a vizsgálat célja? A törvény betartatása. Jó nagy büntetés kiszabása? Könyvesboltok ellehetetlenítése? Könyvesboltok bezárattatása?…

A 40 éve működő könyvesbolt, a kultúra egyik szentélye veszélybe került.

Valóban ekkora veszélyforrás az ifjúság szellemi és erkölcsi fejlődésére az olvasott irodalom?”

– tették fel a kérdést a posztban a könyvesbolt munkatársai, miután kiderült, a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb mint 200 méter.

Várjuk a fejleményeket.

(Líra Kölcsey Könyvesbolt/Facebook)

Valódi Hírek