Megdöbbentő részletek Izraelből: Mégis lehet magyar áldozata a terrortámadásnak

Rengeteg túszt ejtett a Hamász.

Beszámoltunk róla, hogy két magyar állampolgárságú kislányt is túszul ejtett a Hamász. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pár napja arról nyilatkozott, hogy 4 magyar állampolgárságú vagy származású túszról, köztük a 2 gyermekről van tudomásuk Gázában. A tárcavezető ekkor megosztotta, hogy magyar halálos áldozatról továbbra sincs tudomásuk.

A Hetek a minap arról írt, hogy friss értesüléseik szerint egy magyar-izraeli tinédzser és annak édesanyja is a Hamász foglya. Osnat Weiss magyar-izraeli állampolgársággal rendelkezik, családjából többen is a Be’eri kibucban laktak, ahová szintén betörtek a terroristák.

Mint mondta, egyik bátyja, Ilan a támadás óta eltűnt,

amíg a feleségét és 18 éves lányát túszul ejtette a Hamász.

A szülők másik két gyermekét sikerült épségben kimenteni a kibucból – részletezte a portál.

Osnat másik bátyját, Amirt – aki elmondása szerint szintén rendelkezik magyar állampolgársággal – a feleségével együtt megölték a terroristák.

A Hetek kereste az ügyben az illetékes hazai minisztériumot, választ egyenlőre nem kaptak.

FRISSÍTÉS:

Osnat Weiss, a magyar származású áldozat húga ismét kapcsolatba lépett a Hetekkel, és jelezte, hogy a helyi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a bátyjának nem volt magyar állampolgársága, habár igényelhette volna édesapja nyomán. Osnatnak és másik, eltűntként nyilvántartott bátyjának, Ilannak viszont van magyar és izraeli állampolgársága is, tekintve, hogy édesapjuk magyar, ahogyan a Gázába elhurcolt 18 éves Nogának is – tájékoztatott a lap kedden.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek