Alakul a konfliktus a Momentumban, több vezető politikus sem osztotta meg Donáth Anna kirohanását

Lehet, hogy nem akarják elveszíteni az önkormányzati választást?

Donáth Anna a múlt héten éles hangú publicisztikában üzent hadat a DK-nak, azt állítva, hogy a legnagyobb ellenzéki párt súlyos gátja a kormányváltásnak.

A kockázatos manőveren politikustól elemzőig sokan meglepődtek, hiszen ha ez azt jelenti, hogy a Momentum nem fog együttműködni a DK-val, akkor az bizonyosan fővárosi kerületek és vidéki városok elvesztésébe fog kerülni az ellenzéknek a jövő évi önkormányzati választáson.

Ezt tudva is meglepő volt, hogy a Momentum polgármesterei közül senki, azaz sem Nyirati Klára (Baja polgármestere), sem Pikó András (Józsefváros polgármestere), sem Soproni Tamás (Terézváros polgármestere) nem osztotta meg a saját közösségi oldalán Donáth bejegyzését. Hiszen a pártokkal szembeni alapvető követelmény, hogy egységesen kommunikáljanak, mindenhol és mindannyian ugyanazt mondják a választóiknak.

Ezzel azonban még nem értünk el a Momentum feletti sötét fellegek széléhez. A polgármestereik mellett ugyanis több, országosan ismert momentumos politikus is szembement a központi elvárással, holott személyesen nem érdekeltjei az önkormányzati választásnak:

sem Szabó Szabolcs, sem Orosz Anna nem osztották meg a nagy vihart kavart bejegyzést.

Ha igazak azok a hírek, hogy Donáth Anna írása megosztotta a Momentum politikusait is, akkor könnyen lehet, hogy most nem csak egyszerű mulasztásról van szó.

Megtörténhet, hogy egy momentumos belharc első hídfőállását látjuk Szabó Szabolcstól és Orosz Annától. Ezek pedig biztosan nem jó előjelek egy választási időszakra való felkészülés idején.

Valódi Hírek