Most érkezett: Kulcsfontosságú ügyekben dönt az Országgyűlés csütörtökön

Itt vannak a részletek.

Csütörtöki ülésén a tavalyi zárszámadást kezdi tárgyalni az Országgyűlés. Az MTI arról tájékoztatott, a Magyarország 2022-es központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat indoklása szerint a „kedvezőtlen körülmények” – az orosz-ukrán háború és az amiatt Oroszországra kivetett szankciók – ellenére a magyar gazdaság 2022-ben 4,6 százalékkal bővült (?), amely – állították –

az uniós átlagnál 1,2 százalékponttal kedvezőbb teljesítmény (?).

Úgy fogalmaztak: a hátráltató tényezők ellenére Magyarország „relatív fejlettsége” az uniós átlag 77 százalékára emelkedett tavaly, tehát – állapították meg – „folytatódott a felzárkózás a fejlettebb uniós államokhoz”. Ezen túlmenően mind a foglalkoztatás, mind a beruházások rekordmagas szinteket értek el az előző évben – közölték.

Képviselőként nyújtotta be a fideszes Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar vállalkozók napjáról szóló országgyűlési határozati javaslatot, amely alapján december első péntekén ünnepelhetné az ország a vállalkozásokat.

Tárgyalják a képviselők a pénzügyi közvetítő rendszert érintő törvények „jogharmonizációs” és egyéb célú módosítását is. Ez egyebek mellett a hitelintézetek és befektetési vállalkozások „helyreállítását” és „szanálását” célzó keretrendszer létrehozásáról szóló uniós irányelv módosítását

ültetné át a magyar jogba.

Napirenden szerepel a Magyarország és Ruanda közötti légi közlekedési megállapodás kihirdetése. Az egyezmény megkötését azzal indokolják, hogy Ruanda részéről felmerült az igény, hogy európai légi fuvarozókkal kötött kereskedelmi megállapodások útján közvetlenül is kínáljon ruandai légi fuvarozó Budapestre járatokat, amely révén biztosítható lenne az afrikai ország és Közép- és Kelet-Európa jobb légi összeköttetése.

Valódi Hírek