Valami készül? Súlyos kérdésekről dönt az Országgyűlés szerdán

Több fontos téma terítékre kerül.

A parlament a kormánypárti képviselők kezdeményezésére elfogadhatja a terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot szerdán.

A dokumentumban elítélik a Hamász Izrael elleni terrortámadását, valamint együttérzésüket fejezik ki az agresszió elszenvedőinek, akik elveszítették szeretteiket.

Emellett a parlament elfogadhatja a nap során az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló törvényjavaslatot. A dokumentum többek között az online közmeghallgatás szabályait is tartalmazza.

Továbbá az Alkotmánybíróság döntése alapján változtathatnak az állami építési beruházások rendjéről szóló, ki nem hirdetett törvényen – erre korábban Novák Katalin köztársasági elnök nem bólintott rá, a dokumentumot előzetes normakontrollra a bírósághoz küldte.

Szerdán sor kerül a Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló javaslat megtárgyalására.

Mindemellett a veszélyhelyzet 2024. május 23-ig történő meghosszabbítása is terítéken lesz, de a immigráció elleni küzdelem miatt szükséges törvénymódosításokról is szót ejtenek majd a Parlamentben.

Az Országgyűlés honlapján olvasható napirend szerint az ülés reggel fél 9-kor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal.

(MTI)

Valódi Hírek