Szalay-Bobrovniczky Kristóf éppen egy tankkal száguldozott, amikor a német tévé munkatársai megérkeztek, és lefilmezték őt (+videó)

Nem volt szívélyes a fogadtatás.

A német közszolgálati televízió dokumentumfilmet forgatott a Rheinmetall hadiipari nagyvállalatról, ráadásul pont akkor, amikor Szalay-Bobrovniczky Kristóf is gyárlátogatáson volt ott tavasszal.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a magyar kormány támogatásával Zalaegerszegen épít harci járműveket gyártó üzemet a német hadiipari óriás. A Rheinmetallnak jelenleg az Orbán-kormány az egyik legnagyobb beszerzője, ezért is volt kint gyárlátogatáson a központi üzemükben a honvédelmi miniszter.

Egyébként Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója, a magyar kormányközeli 4iG tanácsadó testületében is benne van. Meg is védte Orbánékat a dokumentumfilmben, amikor arról kérdezte a riporter, hogy Magyarország jelenleg a kritikák kereszttüzében áll az EU-hoz fűződő viszonya miatt.

„Nem vagyok politikus. Sem az Európai Unió, sem Németország részéről nincs akadálya az együttműködésnek. Éppen ellenkezőleg:

Magyarország egy nagyon jó vevő”

– válaszolta erre a Rheinmetall vezére.

Nehezen ugyan, de sikerült megszólaltatnia a riporternek Szalay-Bobrovniczkyt is, de az interjú nem tartott sokáig, miután az újságíró felvetette, hogy „ha Vlagyimir Putyin meglátogatja önöket, szabadon távozhat, nem úgy, mint más országból”. Erre a miniszter először jót nevetett,

majd megtagadta a válaszadást,

mondván, ő csak a Rheinmetallal kapcsolatos kérdésekre hajlandó reagálni.

A teljes dokumentumfilmet alább lehet megnézni. Ebben a riporter szarkasztikusan megjegyezte:

„a magyar vendég szemlátomást nagyon élvezte a próbautat”.

(hang.hu nyomán)

Valódi Hírek