Hatalmas pácban lehet a kormánykedvenc gigabank: Itt vannak a részletek Mészárosék megszorításairól

Mi lesz ebből?

A friss információk szerint a Magyar Bankholding idén körülbelül 60 fiókját zárta be – írta kedden az azenpenzem.hu saját gyűjtése alapján.

A pénzintézet még tavasszal jött létre a Takarékbank és az MKB egyesüléséből. Nemrég felröppent a hír, hogy az MBH csoportos létszámleépítésre készül. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bank megerősítette az értesüléseket.

Közölték:

„Az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és

létszámracionalizálással jár.”

A portál keddi cikkében megjegyezte: a pénzintézet a fiókok felszámolását „összevonásnak” nevezi. A megszűnő egységekről tájékoztatást adtak az ügyfeleknek, valamint ajánlott fiókként feltüntették a beolvadás helyét.

Hozzátették,

esetenként az adott fióknál található ATM is megszűnt.

A bank ügyfelei közül mellesleg az utóbbi időben többen is panaszkodtak arra, hogy gondok vannak például a vállalati ügyleteknél. Voltak olyanok, akik nem fértek hozzá a számlájukhoz, másoknak pedig az utalással akadtak nehézségeik. Később kiderült, a bank lakossági ügyfeleit is érintik a problémák.

Valódi Hírek