Újságíróképzést indít az Európai Parlament Magyarországon, hogy ne csak propagandisták legyenek a médiában

Üdvözlendő hír.

„Pályakezdő újságírók és médiaszakemberek képzési programja” indul Magyarországon az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának jóvoltából – írta a media1.hu.

Az uniós intézmény a Learning Innovation Kft., a Media1 Digitális Média Kft., valamint az EUrologus szakmai közreműködésével szervezi hazánkban a programot, amely 2022-2023 között 10 tagállamban, 2023-2024 során pedig 17 tagállamban valósul majd meg.

A program célja, hogy az EU-ban dolgozó, pályakezdő újságírók és médiaszakemberek ismereteiket szélesíthessék az általános európai ügyek,

különösen a parlamenttel kapcsolatos témák terén.

Az EP programja többek között bővíti az uniós kérdésekkel kapcsolatos tájékozottságot, szakértelmet, emellett pedig hozzájárul az EU működésének jobb megértéséhez.

A legjobban teljesítő hallgatók teljesítményét tanulmányi úttal jutalmazzák majd. A képzés 3 napot vesz igénybe: európai-politikai szakértők, jogászok, újságírók, közgazdászok, valamint kommunikációs szakemberek részvételére is lehet számítani.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött:

egy szakmai zsűri fogja kiválasztani a szerencsés 20 főt, akik az első turnusban részt tudnak venni. A program idén november 17-én kezdődik egy budapesti nyelviskolában – az érdeklődők október 31-ig tudnak az epmediatrening.hu oldalon jelentkezni.

Valódi Hírek