Váratlan bejelentést tett a Fidesz: Eldőlhet Orbán Viktor sorsa

Itt vannak a részletek.

November 18-án 10 órakor kezdődik a Fidesz harmincadik tisztújító kongresszusa, a Hungexpo G pavilonjában – írta a Mandiner. A „nagyszabású” parádén 1400 küldött vesz részt, és több mint ezer meghívott vendégre számítanak, amely a két évvel korábbi létszámot is felülmúlhatja. Egyébként ez már a harmincadik rendezvénye lesz Orbánéknak, ahol a tagok döntenek a vezetőségéről.

A pártelnöki poszt várományosa – „meglepő módon” – ezúttal is Orbán Viktor lehet, mert a negyedik választási győzelem után a kormányfő vezető szerepe és népszerűsége pártjában változatlan. A Mandiner megjegyezte, a korábbi tisztújítások tapasztalatai alapján, legfeljebb az alelnöki posztokon történhet változás, ám erre vonatkozó információkat nem közöltek, vagyis minden marad a régiben.

2021 novemberében megtartott kongresszuson Orbán újraválasztása mellett egyetlen helyen történt változás az elnökségben. Novák Katalin jelenlegi köztársasági elnök helyére akkor Gál Kinga EP-képviselőt választották meg. A három alelnöki posztot jelenleg is Kubatov Gábor, Kósa Lajos és Németh Szilárd tölti be.

Orbánék soron következő harmadik kongresszusának kiemelt témája lesz a jövő júniusi európai parlamenti, illetve önkormányzati választási kampányra történő felkészülés. Orbán a tervek szerint szónokolni fog majd az ország előtt álló feladatokról, kihívásokról, és a június 9-i EP-választás fontosságáról, de az információk szerint szót ejthet a V4-ek együttműködéséről is.

Valódi Hírek