Németh Szilárd beindult: Itt a nagy rezsipánik

Rémálmai voltak.

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt állította pénteki nyilatkozatában, hogy

Brüsszel és a hazai baloldal végleg meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, a kormány viszont minden nyomás ellenére fenntartja az egyetemes szolgáltatást„.

mondta mindezt annak ellenére, hogy tavaly nyáron (a meglehetősen alacsonyan meghatározott) átlagfogyasztás felett eltörölte a rezsicsökkentést.

A politikus pénteken az MTI-nek azt mondta: Brüsszel a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta „folyamatosan és egyre agresszívebben azt akarja lenyomni a torkunkon, hogy szüntessük meg (?!) az úgynevezett egyetemes szolgáltatást, amelynek keretében a rezsicsökkentés vívmányaként mi, magyarok fizetjük Európa legolcsóbb háztartási energiaszámláit (?!)„. Ez tényszerűen nem igaz.

A guruló dollárokkal dekára megvett hazai baloldal a rezsicsökkentésről terjesztett gátlástalan és hiteltelen hazugságaival is ezt a célt szolgálja. A Soros-médiában és az országgyűlési felszólalásaikban is azt hazudják, azt sulykolják, hogy sokkal jobb lenne, ha piaci árat fizetnénk a gázért és a villanyért

– fogalmazott Németh Szilárd.

Világos beszéd: Brüsszel és Gyurcsányék meg akarják szüntetni az egyetemes szolgáltatást és a rezsicsökkentést. A baloldal ezzel ismét könyörtelenül kizsebelné és sárgacsekk adósságba hajszolná a magyarokat” – tette hozzá.

Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a baloldal, amikor kormányon volt nyolc év alatt teljesen kiszolgálva a külföldi érdekeket, tizenötször emelte a háztartási energia árát, a gázét háromszorosára a villanyét kétszeresére. A magyar családokkal fizettették ki a nyugati kézre játszott szolgáltatók extraprofitját, ezért 2002 és 2010 között mi fizettük Európa legmagasabb rezsijét

– emlékeztetett Németh Szilárd.

Hozzátette: az általános infláció a Gyurcsányék kormányzása idején 58 százalék volt, de a háztartási gáz árát 206 százalékkal, a villanyét 97 százalékkal emelték – azt persze, elfelejtette hozzátenni, hogy mindez a nagy gazasági világválság idején történt. „Bajnai még a legrászorultabbaktól – a nagycsaládosoktól és a nyugdíjasoktól – a szociális gázártámogatást is elvette” – jegyezte meg.

Németh Szilárd szerint van itt még egy bökkenő:

Ha a baloldali politikusok és sorosita újságírók (sic!) szerint jobbak a piaci árak, mint a rezsicsökkentettek, akkor ők miért nem lépnek át az egyetemes szolgáltatásból a piaciba? Pontosan azért nem teszik ezt, mert ők is pontosan tudják, hogy amit állítanak,

az egy orbitális nagy hazugság, fake news, blöff,

hiszen a szabályozatlan piac rászabadítása a háztartásokra ugyanolyan szociális katasztrófához vezetne, mint kormányzásuk idején

– jelentette ki a pacalügyi kormánybiztos.

Mi – minden támadás, minden nyomás ellenére is – fenntartjuk az egyetemes szolgáltatást, megvédjük a rezsicsökkentést! Nekünk a magyar családok az elsők!

– közölte Németh Szilárd.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek