Óriási fordulatot vesz az időjárás hétvégén: Betör az országba a melegfront, újra beköszönt a nyár

Kis időre búcsúzik az ősz.

Kis túlzással visszatér a nyár, a maximumok és a minimumok a legtöbb helyen jóval az átlag felett alakulnak majd. Egy kisebb hidegfrontra ugyan a szombati napon lehet számítani, ám jelentős lehűlést ez sem hoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de az északi, északkeleti országrészben csak pénteken kezd fokozatosan felszakadni a rétegfelhőzet.

Reggelig gyenge eső, zápor bármerre előfordulhat, azonban pénteken már csak egy-egy záporra lehet számítani. Az északkeleti borult részeken szitálás is lehet.

Szerdán a délies szél nagy területen megélénkül, éjszaka megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, de az ország északkeleti részén gyengébb lesz a keleties légmozgás. Csütörtökön sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos lesz a szél, az Északi-középhegységben helyenként gyengébb széllökések várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 Celsius-fok között alakul, északkeleten ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 20 és 26 fok között alakul,

a déli megyékben 2730,

míg a kevésbé szeles északkeleti részeken 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek