Orbán hirtelen maga mögött hagyta Pekinget: Bizalmasa elárulta, mire készül a miniszterelnök (+fotók)

A jelek szerint sűrű napja lesz.

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a „Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója” című kiállítást – közölte Havasi Bertalan csütörtökön.

A város vezetője bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági, üzleti együttműködési lehetőségekről – tájékoztatott a magyar miniszterelnök sajtófőnöke.

Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, ahol 17 millióan laknak, így Kína 5 legnépesebb városa közé tartozik. Globális technológiai, kutatási, gyártási, pénzügyi, turisztikai és szállítási központ, kikötője a világ negyedik legforgalmasabb konténerkikötője – derült ki a közleményből.

A nap folyamán

Orbán további tárgyalásokat folytat a térségben kínai óriásvállalatok vezetőivel,

majd megtekinti a magyar Zoboki-Demeter építésziroda által tervezett Nanshan Kulturális Központot – tette hozzá Havasi.

Fotók:

Orbán Viktort fogadta Meng Fanli, a Sencsen Városi Pártbizottság titkára megbeszélésük előtt a dél-kínai Sencsenben. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnök megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a „Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója” című kiállítást. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor ellátogatott a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületébe. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy korábban írtuk,

Orbán kedden Pekingben kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal:

az egyeztetésen a gáz- és olajszállítás, valamint a nukleáris energia témaköre is terítékre került.

A találkozóról egyébként videó is készült, amelyen látszik, hogy Orbán kényelmetlenül fészkelődött és zavartan pakolgatott maga előtt mindent, miközben az orosz államfővel egyeztetett.

A magyar miniszterelnök rövidesen tájékoztatta a nyilvánosságot a történtekről: mint mondta, az orosz-ukrán háború, valamint a tűzszünet kapcsán olyan választ kapott Putyintól, amely nyugtalanítja.

Mellesleg amíg Orbán Kínában egyeztetett, rendkívüli videokonferenciát tartottak az uniós állam- és kormányfők. A megbeszélésen a magyar miniszterelnök nem vett részt, helyette Karl Nehammer osztrák kancellár képviselte Magyarországot.

Kapcsolódó cikkek:

Putyinnak egyetlen érdemi célja volt a kínos Orbán-videó publikálásával a neves szakértő szerint

Juszt László nagyon kiakadt Orbán legújabb húzásán: Óriási balhé lehet a miniszterelnök magánakciójából

https://nyugatifeny.hu/2023/10/18/mikozben-orban-putyinnal-bazsalygott-ujhelyi-egyertelmuen-kifejezte-mit-gondol-az-orosz-diktatorrol

Valódi Hírek