Orbánék EP-képviselője kiadta a veszélyjelzést: Úgy tudja, a magyar nemzet fennmaradása a tét

Szerinte „a magyarok szeretik a szabadságot és Európát”.

„Magyarország nem engedi meg, hogy sorsáról mások döntsenek, ahogy nem fogadja el a kívülről rákényszerített idegen eszméket, ideológiákat sem”

– hangoztatta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke Strasbourgban, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából elmondott beszédében szerdán.

Gál Kinga a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács épületében, a Magyarország Európa Tanács mellé rendelt Állandó Képviseletének szervezésében tartott megemlékezésen úgy fogalmazott: „az 1956-os forradalom a magyar nemzet történelmének sorsfordító pillanata, amely a magyarság szívósságát, a terror és az elnyomás elleni hősies küzdelmet példázza”.

„Emlékeznünk kell az 1956-os eseményekre, hogy megértsük, mit jelent számunkra a szabadság, és miért kell küzdenünk érte újra és újra. 1956 tanulsága, hogy egy nemzet igazság és szabadság utáni vágyát senki más nem fogja képviselni”

– magyarázta, kiemelve: lehet, hogy a forradalmat leverték, „de szelleme sohasem halványult el”.

„A magyar történelem kihívásokkal teli időszakai megtanították, hogy

a szabadságot soha nem szabad magától értetődőnek venni”

– mesélte a fideszes EP-képviselő.

„Amikor heves vitákba bocsátkozunk, vagy alapvető kérdésekben nem értünk egyet az európai fősodorral, az azért van, mert nemzeti érdekeinket helyezzük előtérbe.

Ez a magyar nemzet fennmaradásának alapja.

Kötelességünk 1956 hőseinek örököseként gondoskodni arról, hogy többé ne kerüljünk olyan helyzetbe, amelyben szabadságunkat, gyermekeink szabadságát bárki elveheti. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország sorsáról mások döntsenek”

– magyarázta.

Szavai szerint 1956 bizonyítja, hogy

a magyarok szeretik a szabadságot és szeretik Európát.

Magyarország egy erős, virágzó Európában hisz, amely képes megvédeni polgárait, ahol tiszteletben tartják a keresztény gyökereket és az olyan értékeket, mint a szabadság, a hűség és a hősiesség, ahol az intézményesített európai együttműködés a kölcsönös tiszteleten alapul – tette hozzá beszédében Gál Kinga.

(MTI)

Valódi Hírek