Történt valami furcsaság a pedofilmentegető Pálffy Istvánnal, miután kicsapták a HírTV-től

Valami nem stimmel.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a műsorvezetőből lett KDNP-s képviselőből lett diplomatából lett műsorvezető, Pálffy István a legutóbbi, HírTV-s botránya után is tagja maradhatott a Fidesz-közeli Nemzeti Médiaszövetség Etikai(!) Bizottságának. Ennek a testületnek éppen az a feladata, hogy ellenőrizze, az MNMSZ tagjai a médiatevékenységük során kifejtett magatartásukkal betartják-e a szervezet Etikai Kódexének rendelkezéseit és ennek elmulasztása esetén etikai eljárást folytatnak le az adott taggal szemben.

Emlékeztetőül: Pálffyt rögtön az első munkanapját követően kirúgták a HírTV-től, miután a Napi aktuális című műsorban arról értekezett, hogy „bizonyos türelemmel” kell viseltetni az olyan betegségek iránt, mint a pedofília. Ezt fokozandó utána a tömeggyilkos terroristákat is megvédte. Ezek után maradhatott tag az Etikai Bizottságban.

Az ügyet nyomon követő Media1 most felemás változást szúrt ki az MNMSZ honlapján:

Bár Pálffy fotója még kint van, a neve már eltűnt az etikai bizottság tagjainak felsorolásából.

A médiaügyi szakportál arról nem talált hírt az MNMSZ oldalán, hogy Pálffy István lemondott volna, és arról sem, hogy a változásról esetleg a szervezet közgyűlése döntött. Így most – az MNMSZ Alapszabályának ellentmondva – csak két taggal működik az Etika Bizottság a weboldalukon szereplő információ szerint.

A Media1 még korábban kereste az MNMSZ-t, hogy mit gondolnak Pálffy István HírTV-n elhangzott, a pedofíliát relativilizáló kijelentéséről, illetve miért szerepeltették Pálffy Istvánt a Magyar Nemzeti Médiaszövetség honlapján az eset után jóval később is, de azóta sem válaszoltak.

Valódi Hírek