Ez fájni fog Pintéréknek: Elsöprő tiltakozási hullám indult az Orbán-rezsim ellen (+videó)

Itt a bejelentés.

Minden készen áll arra, hogy egy hét múlva kezdetét vegye

Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása,

ahol 16 éves kor felett bárki véleményt mondhat a magyar oktatási rendszer hét legsúlyosabb kérdésben – hívta fel a figyelmet lapunkhoz is eljuttatott közleményében az aHang szervezet.

Hozzátették: online már október 20-tól lehet szavazni, míg október 23. és 30. között az ország minden megyéjében, Budapesten pedig húsznál is több helyszínen szavazhatnak személyesen az érdeklődők.

Az aHang és az Egységes Diákfront által közösen szervezett alternatív népszavazást mintegy 1000 aktivista és önkéntes fogja lebonyolítani országszerte. Szalóki Viktor, az aHang szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta:

„Jelenleg is zajlik a segítők felkészítése és a szervezés, hogy a lehető legtöbb helyen biztosítsuk a szavazást. A pontos helyszínekről az alternatív népszavazás honlapján,

a 7IGEN.hu oldalon lehet majd tájékozódni.”

Gajzágó József az aHang videójában kifejtette, miként jutott el a két szervezet a másfél évvel ezelőtti egynapos figyelmeztető sztrájkoktól odáig, hogy alternatív formában megszerveznek egy országos népszavazást.

„Úgy döntöttünk mi, az aHang és az Egységes Diákfront, hogy ha a kormány fél attól, hogy megkérdezze az embereket, hogy mit gondolnak a magyar oktatás helyzetéről,

akkor majd mi megtesszük ezt.

A célunk, hogy megmutassuk, hiába lehetetlenítették el az összes oktatással kapcsolatos népszavazási kérdést, az emberek igenis véleményt akarnak mondani a rendszerről. Mindezért azt szeretnénk, hogy legalább 200.000 ember vegyen részt az alternatív népszavazáson,

hogy nyomást tudjunk gyakorolni a kormányra”

– emelte ki az Egységes Diákfront tagja.

Magyarország első alternatív, oktatási népszavazásához számos támogató szervezet is csatlakozott: Szülői Hang, Dialógus az Oktatásért, Civil Közoktatási Platform, Civil Bázis, Pedagógus Egység, Hívatlanul Hálózat, Számoljuk együtt Mozgalom, MENŐK Egyesület, Egységes Szülői Front, Társaság a Szabadságjogokért, PDSZ, Padtársak Miskolc, Függetlenek SZIVE (Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület), Oktatói Hálózat, Országos Közös Akarat és az ADOM Diákmozgalom.

Közölték: a 7IGEN.hu oldalon hamarosan elérhető lesz az online és a személyes szavazás menetével kapcsolatos útmutató is.

„Az Egységes Diákfront és az aHang a szavazás kezdetéig sem tétlenkedik, október 19-én az alternatív népszavazással kapcsolatos slam poetry estet szerveznek a Slam Poetry Magyarországgal együtt. Jövő hét második felében pedig több szervezettel közösen országjárásba kezdenek a 7IGEN-es népszavazás népszerűsítéséért.

Továbbra is jelen vannak az aktivisták az alternatív népszavazás pultjaival az utcákon, ahol lehetőség van előregisztrálni a szavazásra, de ezek mellett hamarosan utcai hirdetőtáblákon is találkozhatunk majd az alternatív referendummal”

– írták a közleményben.

Valódi Hírek