Miben sántikál Orbán? Egészen váratlanul elkotyogott egy meglepő részletet a legújabb mesterművükről (+fotó)

Többek között ezért is volt fontos az építkezés.

Magyarországnak mindig a saját útját kell járnia, és a saját maga által megépített úton kell járnia – fogalmazott Orbán Viktor szombaton a Veszprém vármegyei Pápa határában, ahol a 83-as főút átadásán vett részt.

„Ha hagyjuk, hogy mások mondják meg, hogy mikor ki ellen harcoljunk, hogy kivel éljünk együtt, hogy kivel kereskedjünk, akkor a világ viharai tönkre fogják tenni Magyarországot”

– osztotta meg a nem mindennapi gondolatot az útszakasz avatóján.

Hozzátette, hogy a kormányzatnak két nagy tartozása volt Pápa városával szemben: a kórház ügyét már korábban rendezték, most pedig új utat kapott a Kisalföldet a Bakonnyal összekötni hivatott város.

Megjegyezte, hogy az

új útnak többek között honvédelmi jelentősége is van a pápai katonai reptér miatt.

Orbán úgy fogalmazott: amíg a világ más tájain háborúról és válságokról érkeznek hírek, addig Magyarország építkezik.

„Derült időben, nyugodt vízen minden hajót jól el lehet kormányozni, de ma egyáltalán nem játszanak a kezünkre a körülmények, és a vizek egyáltalán nem nyugodtak. Soha ilyen háborús, nehéz, borzalmas időket nem éltünk át, mint amiket ma Európának el kell szenvednie, a veszélyek korába léptünk, a népek tengere feltámadott, és a kirobbant hullámverések mindenhonnan jól látszanak, innen, Magyarországról is”

– közölte a politikus, majd hozzáfűzte: ha nem figyelünk, akkor a hullámverések még bennünket is megrázhatnak. Emellett megosztott még pár érdekes gondolatot, mint például:

„aki ilyen viharban hajózik, annak nincs könnyű dolga, ott rendben kell lenni az útiránynak, a hajótestnek, a vitorlázatnak, a hajó személyzetének, és

nem árt az sem, ha a kapitány nem félnótás” .

Orbán szerint büszkének kell lennünk, mert nehéz időben is jó úton járunk és „évtizedes problémákat oldunk meg” (?). Nehéz idők alatt valószínűleg azt érti a miniszterelnök, hogy friss felmérések szerint az emberek 28 százaléka nem tudna megoldani egy hirtelen jött 100 ezer forintos kiadást Magyarországon.

Emellett a válaszadók negyede rámutatott: előfordulhat, hogy nem tudja majd kifizetni a fűtésszámlát, sőt 9 százalékuk úgy látja, hogy egyáltalán nem lesz rá képes.

Továbbá az Eurostat friss adatai szerint Magyarországon az egy főre jutó GDP az EU-átlag 76,6 százaléka volt, ezzel pedig Románia mögé kerültünk a legfontosabb fejlettségi mutatóban. Szakértők kiemelték: a szomszédos ország gazdasága 10 év alatt két és félszer gyorsabban fejlődött, mint a hazai.

A 83-as főút fejlesztéséhez Orbán még hozzáfűzte, hogy ezzel adóznak a magyar vidéknek, ahol azt várják a helyi közösségektől, hogy legyenek erősek, ugyanakkor ne tűnjenek el az egyes térségek igazi arcvonásai.

Mint mondta, „az országot is a jó úthálózat tartja a fejlődés útján”, sőt a miniszterelnök úgy látja, a hazai gyorsforgalmi úthálózat egy picivel marad el Ausztriáé mögött.

(Orbán Viktor/Facebook/MTI/Nyugati Fény)