Hirtelen tör be az országba az ősz: Esővel, záporral érkezik a lehűlés

Kelleni fog az esernyő.

Gyengén, helyenként közepesen felhős időre számíthatunk péntek estétől szombat reggelig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hajnalban – elsősorban északkeleten, valamint az Alpokalján – köd képződhet. Szombaton az ország döntő részén derült, gyengén felhős lesz az ég, majd késő délutántól északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és ott estétől kisebb eső, zápor is előfordulhat.

A többnyire gyenge vagy mérsékelt déli, délnyugati szelet a Dunántúlon egyre többfelé élénk lökések kísérik.

Jelezték: szombat délutántól egyre nagyobb területen fordul át északnyugatira a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 28 fok között várható, de északkeleten kissé alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős és borult lesz az ég, majd estétől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor,

jelentősebb mennyiség a délnyugati és az északkeleti területeken eshet.

Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 9, 16 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet 10 és 20 fok között alakul.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek