FRISS: Lépett a rendőrség az agresszív miskolci pár ügyében, akik rátámadtak a biztonsági őrre

Csoda: nem a biztonsági őr ellen nyomoznak.

A miskolci rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves ózdi nő és egy 30 éves ózdi férfi ellen a miskolci Tiszai pályaudvaron történtekkel kapcsolatban – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén (vár)megyei Rendőr-főkapitányság a Telexet.

Egy, a Facebookon terjedő videó tanúsága alapján az agresszív, részeg pár a miskolci pályaudvar előtti téren közmegbotránkozást okozva óbégatott egy biztonsági őrrel, akire később rá is támadtak.

A biztonsági őr önvédelemből a pár mindkét tagját egy-egy jól irányzott ütéssel ártalmatlanította.

A vagyonőr a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója, akit szolgálati ideje alatt érte a támadás a MÁV szerint.

A Telex úgy tudja, szombaton délután fél 5 körül a pályaudvar várótermében veszekedett egymással az ittas állapotban levő páros, és mivel zavarták a többi utast, felkérték őket, hogy hagyják el a várótermet. Kint a vasúti őr ellen fordultak.

Az már nem látszik a videón, hogy megérkeznek a rendőrök is, a magához térő páros pedig tovább folytatja támadó, agresszív fellépését, amiért előállítják őket – írja a lap.

Kérdezték a rendőrséget, hogy az eljárás kitér-e arra, hogy esetleg a párt már korábban azért kellett leszállítani a vonatról, mert ott belekötöttek egy utasba, ahogy az egyik szemtanú anyja állította, erről a rendőrség azt mondta: a folyamatban levő eljárásban minden részletet kivizsgálnak.

Valódi Hírek