Érik a gigabalhé: Három súlyos ügyben indult ügyészségi nyomozás

Polt Péter váratlant lépett.

Még februárban derült ki, hogy nyomoz a rendőrség egy tankerületi vezetőt érintő ügyben sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt. Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ az érintett vállalkozóktól saját magának kért ingyen munkavégzést, valamint egyéb ajándékokat azért cserébe, hogy tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

Az ügyet nyilvánosságra hozó Vác és Környéke nevű portál értesüléseit akkor a Pest Vármegyei Főügyészség, valamint Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Augusztusban vélhetően pont emiatt Verebélyi lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről.

A legújabb fejlemény, hogy a Momentum országgyűlési képviselői, Tompos Márton és Tóth Endre kérdést tettek fel Polt Péter legfőbb ügyésznek még szeptember végén az ügy állásáról.

Polt válaszában közölte, hogy három tankerületi igazgatót illetően sikkasztás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt is folyik nyomozás jelenleg.

Gyanúsítotti kihallgatás ugyanakkor még nem történt a főügyész tájékoztatása szerint.

A levél megfogalmazásából nem derül ki egyértelműen, hogy a három nyomozás három gyanúsítottat is jelent-e, de az eljárásokat a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatja, így valószínűbb, hogy mind a három nyomozás célpontja a volt váci tankerületi vezető.

 

Valódi Hírek