Váratlan fordulat: Rendőrségi nyomozás közben hirtelen lemondott egy fontos vezető

Augusztus 31-ig tölti be pozícióját.

Még februárban derült ki, hogy nyomoz a rendőrség egy tankerületi vezetőt érintő ügyben sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt. Az ügyről elsőként a Vác és Környéke nevű portál számolt be. A lap arról írt, hogy a tankerületi vezető az érintett vállalkozóktól saját magának kért ingyen munkavégzést, valamint egyéb ajándékokat azért cserébe, hogy tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

Februárban a Pest Vármegyei Főügyészség, valamint Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lap értesüléseit megerősítette. Most pedig újabb fejlemény történt az ügyben.

„Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ vezetője 2023. augusztus 31. napjával

lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről”

– közölte a magyarnarancs.hu érdeklődésére a Klebelsberg Központ.

Miután a lap értesült arról, hogy távozik a tisztségéből, ismét megkeresték Verebélyi Ákost és a Klebelsberg Központot is: utóbbi pedig megerősítette az információkat:

a tankerületi vezető augusztus 31-ig tölti be a pozíciót.

Majd ezt követően telefonon érték el Verebélyi Ákost, akinél a távozásával kapcsolatban szerettek volna érdeklődni. Azt mondta, csütörtökön egész nap elfoglalt, péntektől pedig szabadságra megy, így legközelebb hétfőn tud nyilatkozni az ügyben.

Keresték a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is azzal kapcsolatban, hogy milyen nyomozati cselekmények történtek az elmúlt fél évben, de egyelőre nem válaszoltak.

Valódi Hírek