Zalakaros – a gyógyvíz és a bor városa

Délnyugat-Magyarországon, a Balatontól 30 percnyi autózásra fekszik egy vonzó kisváros, Zalakaros, mely gyógyvize és borai mellett sikeres rendezvényeiről is méltán híres a turisták körében.

Varázsához hozzájárul a mesés környezet is: szőlőhegyek és gyümölcsösök, erdők, ligetek, finom lankák és tavak ölelik körül.

Itt az aktív kikapcsolódás szerelmesei is gazdag élményanyagra lelnek a kiépített kerékpár- és túraútvonalakat élvezve, viszont a város maga is kellemes lehetőségeket rejt a komótosabb tempót kedvelő látogatók számára.

Miért éppen Zalakaros?

Van, aki még bizonyára emlékszik a Miért éppen Alaszka? címen futó népszerű televíziós sorozatra. Nos, Zalakaros esetében a kérdés egészen más hangsúllyal merül fel, hiszen ide valóban érdemes ellátogatni.

A Hotel Karos Spa Zalakaros szobáinak vendégei nyugalommal töltődhetnek a város utcáin sétálgatva, mely tisztaságáról és a jelképként is használt, pirosan virító kannavirágairól vált széles körben ismertté.

Ha még a fél órácskányi séta is esetleg a napi nyugalom megzavarásának minősülne, akkor sem kell a szobában kuksolni, hiszen Zalakaros kedves atmoszféráját a Dottó buszon keringve is magunkba szívhatjuk.

Zalakaros kincse a gyógyvíz

Az adottságokat és a korszellemet kihasználva Zalakaros mára igazi gyógy- és wellnessfellegvárrá nőtte ki magát. Látogatók széles köre – egyéni utazók, családok, nyugdíjasok, konferenciák látogatói – élvezi a szépen kiépített wellnessinfrastuktúra nyújtotta örömöket.

A fürdőt napjainkban is folyamatosan fejlesztik, a legutóbbi nagy beruházás a gyermekeknek készült Vízipók-Csodapók birodalom, melyben több mint félszáz vízi látványosság és csúszda várja a kisebb és nagyobb gyermekeket.

A szauna világa is nemrég esett át komolyabb korszerűsítésen, így többen és többféleképpen élvezhetik eme jótékony élvezet áldásos hatásait.

Termál tónak ökopartján…

A zalakarosi termáltó és a hozzá tartozó ökopart mondhatni kötelező célpont, a különleges építészeti megoldásokat felsorakoztató fogadóépületet már önmagában megéri meglátogatni, már a csak a remek panorámát kínáló tornya miatt is.

A tó déli partján tanösvény kanyarog, melyen sétálgatva elmerülhetünk a természet nyugtató és gyógyító csodáiban. Az út mentén elhelyezett padok remek alkalmat kínálnak egy kis meditatív szemlélődésre, a gyermeket pedig játszótér várja, miután az informatív táblák segítségével mélységében megismerkedtek a környék élővilágával.

A Zalakarosra látogató vendégek szórakozását egész éves programsorozat (koncertek, rendezvények, fesztiválok, bornapok) teszik még teljesebbé, gazdagabbá.

A jól felépített kínálatnak köszönhetően a város generációknak nyújt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget, a csöppségektől a szépkorúakig mindenki találhat változatos elfoglaltságot miközben a kitűnő a wellnessszolgáltatásokat és a borvidék kincseit élvezi.