Borzasztóan aggódik a Nobel-díjas magyar tudós: Komoly üzenetet küldött Orbánéknak (+videó)

Vajon meghallják?

Magyarországra utazott Krausz Ferenc, aki több médiumnak is adott interjút.

A többi közt az állami televízió egyik műsorában (Ez itt a kérdés…) is vendég volt. A magyar származású, de Németorszában dolgozó Nobel-díjas tudós diplomatikusan fogalmazva, de komoly üzenetet küldött a magyar kormánynak.

Nagyon aggódik a magyarországi tanárok helyzete miatt.

Amikor szóba került, hogy mennyien kaphattak volna még Nobel-díjat magyarok közül, a műsorvezető rákérdezett, hogy mi az, amit mi magyarok tudunk. Krausz erre így válaszolt:

„Vannak Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink, Vermes tanár bácsijaink. Hogy ők hogyan keletkeznek, ahhoz én már nem értek, de talánezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét

és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban.

Ugyanis ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj.”

A Magyar Távirati Iroda (MTI) egy mukkot sem, mert a beszélgetés összefoglalójából kihagyták Krausz üzenetét.

A felvételt >>ITT<< tudod megnézni.

Valódi Hírek