Orbán minisztere hirtelen megvariálta a rezsidíjakat: Meglepetés fogadhat, ha ránézel a számlára

A döntés okát nem részletezte.

Október elsejétől változott a földgáznál az egyetemes, azaz a lakossági és nem lakossági díjszabás – derült ki Lantos Csaba szeptember 29-i rendeletéből.

Az Energiaügyi Minisztérium ugyanis egységesítette a tarifákat: szombattól már mindegy, hogy ki melyik elosztó területén vételezi a földgázt, hiszen a díjak mindenhol egyformák az egyetemes szolgáltatásban.

Ugyanakkor akinek korábban magasabb volt a fizetendője, némi csökkenésre készülhet, mert az összegeket a legalacsonyabb díjakon egységesítették.

Holoda Attila energetikai szakértő az intézkedés kapcsán úgy fogalmazott a minap a 24.hu-nak: egyes elosztói területeken magasabbak lehettek a költségek, ez okozhatta az eltérő díjakat. Az egységesítés miértjéről nincs információja, de rámutatott, hogy

minimális lesz a változás.

Az MVM honlapján elérhető egy összesítés a gázdíjakról. Ahogy a 24.hu utánanézett, azokon a területeken, amelyek esetében korábban kissé magasabb díjat fizettek a gázfelhasználók, az átlagfogyasztás mellett 692, 2939, illetve 8299 forintot tudnak majd megtakarítani

éves szinten

a módosítás miatt – tehát a megspórolt összeg elhanyagolható. Az illetékes tárca nem árulta el, mi indokolta az egységesítést.

Valódi Hírek