Ezért lépett le sebtiben Orbán: Bizalmasa végre elárulta, kivel találkozott a miniszterelnök külföldön

Fontos témák kerültek terítékre a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök a spanyolországi Granadában Charles Michellel,

az Európai Tanács elnökével folytatott kétoldalú tárgyalást csütörtök délelőtt

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke már szerdán közölte: Orbán a napokban Spanyolországban tartózkodik, ahol a csütörtöki Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóját követően az Európai Tanács informális csúcstalálkozóján is részt vesz.

Orbán a tárgyalás során megismételte a magyar álláspontot a Magyarországnak járó uniós források, a kontinens határain egyre súlyosbodó migrációs vészhelyzet, Európa gazdasági, versenyképességi visszaesése és az uniós költségvetés ügyében is – mondta Havasi.

Az Európai Tanács friss közleménye szerint pénteken napirendi ponton lesznek az elkövetkezendő évek prioritásai, így például az EU stratégiai autonómiájának fokozásával kapcsolatos eddigi munkáról is szót ejtenek majd.

Időközben

Granadába érkezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

A politikus az X nevű közösségi oldalon arról írt, hogy közös cél az európai béke és stabilitás, így partnereikkel együtt dolgoznak a regionális biztonság megerősítésén. Megjegyezte, hogy Ukrajnának e tekintetben jelentős javaslatai vannak.

Mint írta, különös figyelmet fordítanak majd a globális élelmiszerbiztonságra, a Fekete-tengeri régiókra, valamint a hajózás szabadságának erősítésére. Emellett Ukrajna kiemelt témaként kezeli a légvédelmet a tél közeledtével – írta Zelenszkij.

 

Valódi Hírek