Valami nagyon nem oké! Nagyon fontos adatot titkolnak ezentúl a magyarok elől Pintérék (+videó)

Van okuk rá.

Szerdán délelőtt megírtuk, hogy ezentúl már nem fogadhatnak el magánadományt az iskolák. Egy új belügyminiszteri rendelet értelmében, már csakis a iskolafenntartó Klebelsberg Központ (KK) dönthet a tankerületi fenntartású iskoláknak szánt magánadományok elfogadásáról, egyes esetekben pedig azok felhasználásáról is.

Arról pedig mi írtunk pénteken elsőként, hogy a felmondó tanárok magas száma miatt a Pest megyei Csobánka egyetlen iskolája megszűnhet. Ez nem egyedi eset, több hasonlóra kell számítani a következő hónapokban, hiszen szeptember végéig kellett jeleznie a pedagógusoknak, hogy elfogadják-e a státusztörvényt. Amennyiben nem, november 30-tól megszűnik a munkaviszonyuk, többé nem dolgozhatnak a pedagógiai szférában állami vagy önkormányzati intézményekben.

Szerda reggel a RTL-en pedig Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke arról beszélt:

„Az Oktatási Hivatal a jövőben nem fogja bekérni az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát. Így nem csak a nyilvánosság, hanem a szakszervezet sem tudja majd nyomon követni, mekkora a pedagógushiány”.

Totyik azt is mondta, hogy

a kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni és nemlétezővé tenni a problémát„.

A szakszervezeti elnök azt is hozzátette, hogy nem tudnak alternatív hírforrást, amely alapján kiderülhetne: mekkora a pedagógushiány az országban.

A teljes interjút itt tudjátok megnézni:

Valódi Hírek