Rendkívüli: Bűnösnek mondott ki egy ismert Fidesz-politikust a bíróság

Nem tartották be a biztonsági előírásokat.

T. Mészáros András, Érd volt fideszes polgármestere

bűnösnek vallotta magát

foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében az Érdi Járásbíróságon szerdán megtartott tárgyaláson. Az érdmost.hu arról írt, hogy az ítélet szerint 1,5 millió forint pénzbüntetést kell fizetnie, valamint 362 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell térítenie.

T. Mészáros András még a 2019-es önkormányzati választások idején adott át egy félkész játszóteret, ahol később egy gyermek megsérült. A választás okán az átadás „gyorsított eljárásban” valósult meg, nem ellenőrizték az alapvető biztonsági előírásokat, követelményeket, ezzel pedig a látogatókat gondatlanságból közvetlen veszélynek tették ki.

Az ügyészség a vádiratban megállapította: a volt polgármester vádlott-társával a 2019. szeptember 28-29. napjára meghirdetett kétnapos nyitórendezvény idejére úgy nyitotta meg az Érd Papi Földek Rekreációs Park játszóterét a nagyközönség előtt, hogy

a játszótér kivitelezése még nem fejeződött be, műszaki átadás-átvétele nem történt meg.

A megnyitóra érkező látogatók közül egy gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amikor egy fedetlen építési gödörben elesett.

A polgármesteri hivatal eleinte még nem ismerte el a felelősségét az ügyben.

„Nem adtuk át a játszóteret, felavattuk és néhány napos próbaüzemet tartottunk”

– közölték korábban az rtl.hu érdeklődésére.

Sajtóhírek szerint T. Mészáros, – hogy az ügyet gyorsabban lezárhassa, – elfogadta a vádirat állításait. A volt polgármestert ugyan a nyár végén leváltották a helyi Fidesz éléről, azonban ő elárulta: gondolkodik rajta, hogy újra elinduljon a polgármesteri székért.

Valódi Hírek