DK: Az összes akkumulátorgyár mellé zajmérőt kellene telepíteni! (+videó)

Iváncsán egész éjszaka dübörgés hallatszik, a lakók folyamatosan panaszkodnak.

Tudják, milyen az, ha a házuk mellett egy hatalmas gyár dübörög egész éjszaka, erős, zavaros hangokat kiadva?” – vetette fel a kérdést Szabó Zsolt, az Iváncsához közeli Dunaújváros DK-s alpolgármestere Kocsis-Cake Olivióval, az árnyékkormány környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszterével közös vasárnapi sajtótájékoztatójában.

Az iváncsaiaknak már évek óta ezzel kell együtt élniük, köszönhetően a kormány és az iváncsai fideszes polgármester akkumulátorgyárak iránti rajongásának – jegyezte meg Szabó, hozzátéve: a helyzet ráadásul nappal sem sokkal jobb, a zajszennyezés akkor is jóval nagyobb a megengedettnél.

A Demokratikus Koalíció szerint az országban működő összes akkugyárat át kell vizsgálni, és zajmérőt kell melléjük felszerelni. Arra már többször is felhívták a figyelmet, hogy az iváncsai gyárral kapcsolatban is számtalan probléma lépett fel: több munkahelyi baleset is történt, vendégmunkások tömegei érkeznek a településre, a lakóknak pedig a légszennyezéssel, és az állandó zajjal kell nap mint nap együtt élniük.

„Ezért készül a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után: nem akarunk többet olyan országban élni, ahol a multicégek kiszolgálása mindenben előnyt élvez a magyar emberek jólétével szemben! Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”

– hangsúlyozták a DK politikusai.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek