Megrázó: Félrekezeltek egy férfit, tévedésből vették ki a fél tüdejét és öt bordáját

Egészségügyi járadékát is elvesztette.

Tévesen diagnosztizálták néhány éve Kovács István Ádámot, akinek egy CT-vizsgálat daganatot jelzett a tüdejében. Egy nagyobb beavatkozással már öt bordáját távolították el és a fél tüdejét, mire kiderült: nem is rákról volt szó, hanem egy szivacsos elváltozásról – írta a Blikk. A férfi a téves diagnózis miatt feljelentést tett, azonban a CT-t végző orvos a hosszú vizsgálat alatt meghalt.

Korábban a férfi mentős diszpécserként dolgozott, de bohócdoktorként is vállal önkéntes munkákat. Mint írták, mindennapjaiban korábban az oxigénpalack segített, ám

erre másfél hónapja már nem jogosult.

„Egy időre be kellett feküdnöm a kórházba, ami azzal járt, hogy nem tudtam jelezni az oxigént biztosító cégnek, hogy szükségem van az újabb palackokra”

– mondta Ádám, aki ennek következtében vesztette el jogosultságát az oxigénpalackra.

„Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!”

– mondta.

A férfi a várólista végére került, arra pedig nincs pénze, hogy önerőből vegyen magának egy saját készüléket. Szeptember elején még a 27 500 forintnyi egészségkárosodotti járadékát is elveszítette, mert miután mentődiszpécserként kezdett el dolgozni,

már nem volt rá jogosult.

A férfi jelenleg oxigénpalack nélkül dolgozni sem tud, ezért most nincs se munkája, sem pedig állami juttatása. A lap kereste az oxigénpalackot biztosító céget, de kérdéseikre nem válaszoltak.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek