Messze még a vége: Ismét elfogatóparancsot adtak ki az egykori válogatott focista ellen

Siethetett a rendőrségre magyarázkodni.

Ismét elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Tokody Tibor egykori válogatott labdarúgó ellen – szúrta ki péntek reggel a sportal.hu a hatóság honlapján.

A volt focista neve nem először szerepel a körözési listán: 2021-ben akarták először felelősségre vonni, 2023 márciusában sikkasztás miatt igyekezett a rendőrség kézre keríteni.

A futballista akkor úgy nyilatkozott, hogy nem akar a hatóság elől bujkálni. Elmondása szerint nem követett el semmit, ami miatt szégyenkeznie kellene. Közölte: nincs semmiféle sikkasztási ügye, egy 180 eurós vita miatt hurcolták meg.

Időközben a portálnak sikerült utolérnie Tokodyt aki döbbenten szembesült azzal, hogy ismét a körözöttek között landolt a neve – azóta mellesleg lekerült a listáról, mivel bement tisztázni a helyzetet a rendőrségre. Ismételte, hogy nem bűnöző, nincs miért bujkálnia a hatóságok elől.

„Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy én sem korábban, sem most nem feladtam magam, hanem bementem az őrsre, és tisztáztam a helyzetemet. Nem mindegy.

Ugyanaz a nyomozó, ugyanabban a szobában, ugyanazzal a megértéssel fogadott, mint amikor néhány hónapja bementem hozzá. Akkor is széttárta a kezét, és most is.

S valóban, a rendőrség nem tehet róla, hogy a bíróságról csak az ügyész ér utol, hogyha akar. Most az történt, hogy nem vettem át időben a bírósági idézést. Késtem, nagyjából egy hetet, nincs ezen mit szépíteni. De ezért körözési listára tenni valakit, aki egyébként mindenben partner – ez egyszerűen felfoghatatlan.

Nem szeretnék újra magyarázkodásba bocsátkozni, mert nincs miért. Száznyolcvan euró a vita tárgya, egy olyan céggel, amelyből már rég kiléptem. Ahogy márciusban is elmondtam, a férfival, aki ezt az összeget követeli tőlem, azóta sem beszéltem. Ennek már több mint három éve. És az ügy csak húzódik és húzódik, én pedig újra a szégyenpadra ülhetek”

– összegezte a helyzetet.

Tokody korábban az Újpest és a Győri ETO játékosa is volt, 2013-ban pedig magyar bajnoki címet szerzett az ETO-val.

Valódi Hírek