Várkonyi Andrea hirtelen vallott: Erre a dologra nem volt nehéz rávennie Mészáros Lőrincet

Micsoda fordulat.

Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea ezúttal nem adriai luxusjachtos nyaraláson, hanem a „High-Tech Suli program” oktatástechnológiai konferenciáján vettek részt csütörtökön, amelynek mottója úgy szól: „minden gyerek önálló galaxis”. Itt oktatási szakemberek, a programban részt vevő intézményvezetők és tanárok cserélhettek eszmét egymással eddigi tapasztalataikról, eredményeikről, valamint megvitathatták a legújabb oktatási trendeket is.

A programot három éve indította el a Mészáros Csoport. A vállalatcsoport csütörtöki közleménye szerint a program „az ország legátfogóbb, leginnovatívabb intézményfejlesztési programjává vált, amelynek

már harmincnégy iskola lehet a részese”.

„A High-Tech Suli egyedisége nem a modern eszközökben, hanem abban a komplexitásban rejlik, amelyet a program elsőként valósított meg Magyarországon. A digitális eszközöket nyitott tanulási térrel, a csoportmunkát támogató bútorzattal, több tantárgyat felölelő pedagógiai módszereket fejlesztő képzéssel és tanárok anyagi támogatásával ötvözte egyedülálló egységgé a kezdeményezés”

– közölték Mészárosék.

Arról is tájékoztatta, hogy a program oktatástechnológiai konferenciáján felszólalt

Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke.

„Az elmúlt években a High-Tech Suli egy igazi közösséggé vált, jó volt találkozni a programban résztvevő tanárokkal, és személyesen megköszönni a munkájukat”

– mondta Várkonyi.

„Ugyan az elért eredmények feltételeit

a támogatás teremtette meg,

de az intézményvezetők és a pedagógusok segítették győzelemhez a gyerekeket a különböző versenyeken, ők újították meg a pedagógiai környezetet, és tették diákok százai számára érthetőbbé és elérhetőbbé a jövőt”

– értékelt Várkonyi Andrea.

„A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás.

Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele”

– mesélte.

(MTI / blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek