Orbánék bedurvulnak ősszel: Most jön a tényleges leszámolás, aggódhat a kormányfüggetlen nyilvánosság

Most van bajban, aki nem fúj egy követ a Fidesszel.

Bedurvulnak Orbánék ősszel. A Kocsis Máté által emlegetett úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomag hamarosan benyújtják az Országgyűlés elé. A javaslat lényegében szabályokkal korlátozza azokat, akik a Fidesz-KDNP állítása szerint

Magyarország szuverenitását támadják.

A törvénycsomag gyakorlatilag korlátozza azokat az médiumokat, újságírókat, civil szervezeteket, politikai pártokat, amelyek külföldről kapnak anyagi támogatást a fennmaradásuk biztosításáért.

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója által vezetett, Fidesz-közeli XXI. Század Intézet honlapján egy cikkben már márciusban közzétették, kik azok, akik a „legnagyobb veszélyt jelentik” a kormánypártok számára. Az álelemzés szerint

„a magyar médianyilvánosságban a külföldről finanszírozott tartalomgyártók kritikus szintet értek el, emiatt a külföldi eredetű strukturális finanszírozás szerkezete felveti a hazai érdekek sérelmének kérdését”.

Orbánéknak az a bajuk ezekkel a szervezetekkel, hogy nem írnak róluk elég szépeket, ezért akarják őket kicsinálni. Szerintük a kifogásolható külföldi eredetű források közé tartoznak az Európai Unió szervei és pályázatai (igen, mindeközben az Orbán-kormány uniós támogatásokra ácsingózik! – a szerk.), a holland és az amerikai nagykövetség, minden olyan külföldi alapítvány, amely pénzzel támogatja a Fidesz által „ellenségnek” titulált szervezeteket.

(media1.hu nyomán)

Valódi Hírek