Lesújtott az ügyészség: Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki a fideszes polgármesterre – de valami nem stimmel

Azt mondta, „megkönnyebbült” az ítélet után.

Felfüggesztett börtönbüntetést kér az ügyészség Elek Sándorra, Törökbálint fideszes polgármesterére, amiért önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos üzelmek miatt hűtlen kezelés minősített esetével vádolta meg őt az érdi ügyészség – írta az Átlátszó.

Érdekesség az ügyben, hogy a polgármester maga jelentette be szeptember 21-én saját hivatalos Facebook-oldalán, hogy megtörtént a vádemelés vele szemben. Az ügyészség később megerősítette a lap információit, és azt közölte: folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyújtott be vádiratot az Érdi Járásbíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint az eljárás során felmerült bűnügyi költség megtérítését indítványozta.

„Megkönnyebbüléssel fogadtam a hírt,

hogy az ügyészség végre átadta az elkészített vádiratot a független Magyar Bíróságnak. Az ügyészség dolga, hogy vádat emeljen, a bíróság dolga pedig az, hogy ítéletet hozzon”

írta korábban a kormánypárti polgármester közösségi oldalán.

„Végre egy olyan szakaszba értünk, ahol hangsúlyosabban érvényesülhet a jogi védelmem és nincs kétségem azzal kapcsolatban, hogy a tárgyaláson minden szempontot figyelembe fognak venni és felmentő ítélet fog születni”

– fűzte hozzá a politikus.

A lap idén tavasszal írt Elek Sándor ügyeiről, és idézték az ügyészség erre vonatkozó közleményét is, amelyben megállapították: korábban gyanúsítottként hallgattak ki egy személyt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügyészségi szóvivő szeptember 25-én portált arról tájékoztatta, hogy

az akkor adott tájékoztatás most is irányadó.

Mint a vádirat fogalmaz, „a vádlott önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről”.

Elek Sándor ezzel az önkormányzatnak jelentős – ötmillió forintot meghaladó, de ötvenmillió forintot el nem érő – vagyoni hátrányt okozott. Az üggyel kapcsolatban Bruder Márton, a Törökbálint Holnap Egyesület önkormányzati képviselője és Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármestere tett feljelentést.

Elek Sándor ugyanakkor a portál kérdésére azt válaszolta,

el fog indulni a jövő júniusi polgármester-választáson.

„Igen, indulni fogok a jövő júniusi polgármester-választáson. A törökbálinti lakók többsége pártállástól függetlenül ezt

el is várja tőlem,

mely az eddigi kilenc év során munkába fektetett energiának és az elért eredményeknek köszönhető. Meg vagyok győződve arról, hogy nem követtem el semmilyen jogsértést.

Jogi képviselőim az ügy részletes ismereteben ezt alátámasztják. Nyugodtan sőt bizakodóan várom a tárgyalást! Tudomásom szerint mindenkit ártatlannak kell tekinteni, amíg a bíróság ki nem mondja az ellenkezőjét és nincs kétségem a számomra pozitív ítéletben”

– fogalmazott Elek Sándor.

Valódi Hírek