Elgurult a gyógyszer Kocsis Máténál: Csúnyán felheccelte a Fidesz politikusát a svédek oktatóvideója

Mérgében még egy meghívást is visszapattintott.

Nem fogadja el Gulyás Márton meghívását a Partizánba Kocsis Máté – erről maga a Fidesz frakcióvezetője írt szerdán a közösségi oldalán.

Kocsis kemény üzenetet küldött a videócsatorna alapítójának: kifakadásának oka, hogy Gulyás is megszólalt abban a svéd oktatóvideóban, amely szíven találta Orbán Viktort és embereit – mellesleg jelenleg ezen képsorok miatt nem akarják jóváhagyni a svédek NATO-csatlakozását. A kormány szerint ugyanis a felvételen hamis képet festenek a hazai demokrácia helyzetéről – ezt a nézetüket Kocsis is taglalta a közösségi oldalán. Gulyásnak úgy üzent:

„Sajtótájékoztatómat követő felindultsága érthető. Nyilván nem kellemes, amikor szembesítik ritkaságszámba menő tettével, melyet a svéd közszolgálati csatorna videójában elkövetett saját hazája ellen, jól átgondolt, vegytiszta politikai megfontolásból.

Ne bántódjék meg az indokoltnál jobban, de

az a műsor kritikán aluli, durván egyoldalú és elfogult, példátlanul gonosz,

mely Magyarországról olyannyira hamis képet fest – svéd fiatalkorúaknak szánva -, hogy arra nehéz udvarias kifejezéseket találni.

Ha egy csepp tisztesség (és bátorság) szorult volna a műsor készítőibe, akkor nem a legádázabb politikai ellenfeleinknek tekinthető brüsszeli liberális politikusokat szólaltatták volna meg, mint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini, vagy nem a jelenlegi magyar kormányt végletesen gyűlölő amerikai dollármilliárdos, Soros György egyetemi beosztottját kérdezték volna, sőt, – tovább megyek – akkor nem önt, mint az itthon egyik legismertebb liberális propagandistát kérték volna megszólalásra.”

Hozzátette:

„Az a műsor szégyen, az abban foglalt hazugságok, rosszindulatú sugalmazások itthon helyükön kezelhetők, külföldön azonban sértik Magyarország érdekeit.

Az a műsor hazánkat egy másik európai ország polgárai számára hamis színben tünteti fel,

s Ön ebben örömmel vett részt, sőt, – egyfajta előremenekülésként – most is azt mondja, fenntartja az ott elmondottakat. Kérem tehát, ne csodálkozzon azon, ha mindezt még jó néhányszor felemlegetjük majd.”

Gulyás korábban úgy fogalmazott:

„Fontos lenne, hogy (Kocsis Máté) személyesen világítsa meg, kik azok az úgynevezett álcivilek, akik veszélyt jelentenek Magyarország önrendelkezésére. Nagyon fontos kérdések és akkor még a svéd NATO-csatlakozásról nem beszéltünk.”

Kocsis szerint azonban a főszerkesztő nem figyelt eléggé a részletekre. Elmondása szerint ugyanis ő kitért arra, hogy „elsőként mindig az érintettek szokták izgatottan megkérdezni, hogy vajon kik azok az álcivilek, kikre gondol a kormány, amikor külföldről finanszírozott szervezetekről beszél”.

Emellett felrótta Gulyásnak, hogy a svéd NATO-csatlakozás lassításában immár „ő maga is ludas” (sic!), ráadásul a videó komoly diplomáciai feszültséget szült a két ország között.

(Kocsis Máté/Facebook)

Valódi Hírek