Begyújtotta a DK a kampányrakétákat: Orbán 15 hazugságára mutat rá a párt az ősszel

Országjárást, programalkotást és Orbán hazugságainak leleplezését tervezik.

2900 új párttaggal és további 10 ezer főnyi aktivistával, Dobrev Klára országjárásával, Orbán Viktor hazugságait leleplező kiadvánnyal fut neki a legnagyobb ellenzéki párt az ősznek – mondta el Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a párt szerdai háttérbeszélgetésén.

A Dobrev-árnyékkormány kancelláriaminisztere a párt által szervezett szerdai háttérbeszélgetésen osztotta meg, hogy a nyáron napra pontosan megtervezték a következő hónapok feladatait. A DK EP-képviselője határozottan cáfolta azt az állítást, hogy pártja nem volt elég aktív a nyáron. Mint mondta, a munka folyamatosan zajlott a háttérben, amelynek eredményei a következő időszakban lesznek láthatók.

Emlékeztetett, hogy toborzókampányuk során szeptemberig 2900 új taggal bővült a DK, így már több mint 17 ezer taggal büszkélkedhetnek. Megjegyezte, hogy tagjaik több mint kétharmada nem fővárosi, de a vidékfókuszt politikájuk is tükrözi.

A DK a fideszes médiatúlsúly miatt intenzív offline kampányba kezd ősszel. A következő időszakban nagy hangsúlyt fektetnek a választókkal zajló személyes kapcsolattartásra.

A mostani helyzetben még inkább felértékelődik az utcai, személyes jelenlét. Óriási energiát fogunk erre fordítani. A nyár arról is szólt, hogy napra pontosan megterveztük az előttünk álló hónapokat

– hangsúlyozta Molnár.

A párt őszre hathetes utcai kitelepüléseket szervez, emellett pedig

egymillió példányban nyomtatták ki a Leplezd le Orbánt! című kiadványukat,

amelyben a miniszterelnök 15 hazugságáról rántják le a leplet – derült ki a háttérbeszélgetésen.

1 millió példányban elkészült a Leplezd le Orbánt! című kiadványunk, amelyben tételesen, adatokkal alátámasztva mutatjuk be, miért óriási hazugság a kormány kommunikációja a rezsicsökkentéstől kezdve, az infláción át, egészen az alacsony fizetésekig”

– mondta a politikus, hozzátéve: szeretnék, ha a kiadványt az emberek egymás között is továbbadnák, így terjesztve olyanok között is, akik eddig csak kormányközeli forrásból tájékozódtak. A DK politikusai eközben majd folyamatosan járják a településeket a kiadvánnyal.

A DK Leplezd le Orbánt! című kiadványának borítója.

A nyár folyamán a párt lefektette elvi, filozófiai alapjait: megjelent a Haza vigyáz rád című kiadvány, amely tartalmazza az ezzel kapcsolatos információkat. Az erről szóló szociáldemokrata fordulatot mutatta be néhány napja Gyurcsány Ferenc, és erről jelent meg szerdán Dobrev Klára írása is. Erről >>ITT<< írtunk.

Molnár elárulta:

novemberben plakátkampányt indítanak,

de előtte a DK októberi születésnapjára egy meglepetést is terveznek.

Megcsináltuk a házi feladatot: az árnyékkormány az elmúlt egy évben ezernél is több szakértővel, civil szervezettel dolgozott azon az ajánlaton, amit most ősszel be fogunk mutatni. Szándékosan használom az ajánlat szót, a programunkat ugyanis csak az őszi rendezvények után véglegesítjük. Ezek a rendezvények interaktívak lesznek, várjuk az észrevételek és javaslatokat, mert hiszünk abban, hogy csak így lehet egy széles körű támogatottsággal bíró programunk

– hangsúlyozta Molnár Csaba.

Részlet a Leplezd le Orbánt! című kiadványból.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök programajánlat-bemutató országjárása pénteken kezdődik és várhatóan december közepéig fog tartani.

Mint Molnár Csaba elárulta: Dobrev az első, budapesti rendezvényen általánosságban beszél majd az ország problémáiról, a későbbi állomásokon a szakpolitikai témákat veszik végig

– mondta Molnár Csaba, hozzátéve: DK eddigi történelmében páratlan méretű, mind a 106 választókörzetet érintő

utcai kitelepülés-sorozatba kezdenek október 2. és november 19. között.

„Tavaly a parlamenti választáson a Fidesznek úgy lett kétharmada az országban, hogy az egyesült ellenzéknek kétharmada lett Budapesten”

– jelezte, majd elmondta, tárgyalnak más pártokkal, mert a DK az EP-választáson ugyan önállóan akar indulni, de az önkormányzati választáson az ellenzéki pártokkal együtt kívánnak működni.

Kérdésre válaszolva közölte, a következő hónapokban szeretnének és fognak is adományokat gyűjteni, de – hangsúlyozta – „kifejezetten Magyarországon, magyarországi emberektől, forintban”, éppen ezért arra kérik a támogatóikat, hogy segítsék őket adományaikkal.

„A DK erejét mindig is a közösség összetartása, egymás kölcsönös segítése adta. Vagyis minél többen vagyunk, annál erősebbek leszünk,

annál többet tehetünk a kormányváltásért.

Az új tagok 80 százaléka megyeszékhelyen, kisvárosban vagy községben él, és csak egyötödük fővárosi”

– emelte ki a politikus.

Molnár Csaba megjegyezte: tisztában vannak vele, hogy

aki választást szeretne nyerne, annak a vidékiek körében is győznie kell.

Úgy néz ki, ez a feladat ránk marad” – jegyezte meg, megemlítve, hogy a DK – a többi ellenzéki párttal ellentétben – most is jelentős támogatottsággal rendelkezik vidéken.

Valódi Hírek