A főváros szakmai képzéseket indít az idősotthonokban – így segítik a szociális dolgozók munkáját

A hírt Bősz Anett és Szaniszló Sándor jelentette be.

Képzést indít a főváros az idősotthonokban – derült ki Bősz Anett szerdai online sajtótájékoztatóján. A Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese Szaniszló Sándorral, a DK fővárosi frakcióvezetőjével arról nyilatkozott, hogy a tizenéves, valamint a húszas éveik elején járó diákok hoznak új színt az idősotthonokba.

Mint mondta, ezek a fiatalok

segíteni tudnak a szolgálatot teljesítő kollégáknak az idősotthonokban

olyan feladatokban, amelyek szakmai előképzettséget nem igényelnek.

Bősz Anett rámutatott: szinte megvalósulhat egyfajta pótnagymama–pótunoka viszony is. Hozzátette: ezeknek a diákoknak a kisugárzása fiatalos, zsizsegést hoz az intézményekbe, emellett pedig az ellátottaknak is rendkívüli örömet sikerült szerezni.

Ugyanakkor nem maradhatott el a feketeleves sem. Bősz kifejtette: páratlan bérfeszültségek vannak a szakmában – az egészségügyi dolgozói hierarchia alján szolgálatot teljesítő szakemberek többet keresnek, mint a szociális szakmából érkező, nagy tapasztalattal rendelkező, több évtizedes szolgálatot teljesített kollégák.

Ezt azonban az intézményvezetők nem tudják korrigálni – mutatott rá a DK politikusa, majd hozzátette: Dobrev Klára árnyékkormánya érzékenységgel, szolidaritással tekint ebbe az irányba is, így kormányváltás után mindenképp rendeznék a helyzetet.

Megjegyezte: a fővárosi intézmények több krízist túléltek már, így kérik a kormányt, hogy ne verjen éket ezekbe a mellesleg jól felépített rendszerekbe.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek