Soha nem lesz már ennek vége? Sunyiban előkészítették a terepet egy újabb kínai akkumulátorgyárnak

Budán van a székhelye.

Főként elektromos biciklik és elektromos autók akkumulátorellátásával foglalkozik az a kínai cég, amely a holland vállalatán keresztül Phylion Battery (Hungary) Kft. néven

jegyzett be a magyar cégbíróságon nemrég egy új társaságot.

Hivatalos székhelyként a cég ügyeivel foglalkozó ügyvédi iroda Villányi úti címe lett megadva.

A cégalapítást nyilvánosságra hozó 24.hu megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy tud-e az akkumulátoros cégről, újabb kínai gyárépítésről van-e szó, és ha igen, melyik települést választották bázisul. A cikk megjelenéséig nem reagált kérdéseikre Szijjártó Péter tárcája.

A kínai cég a honlapján úgy mutatkozik be, mint a lítiumakkumulátorok fejlesztése és gyártása terén 20 éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás, és repertoárjában elektromos autók és energiatárolásra szolgáló akkumulátorok épp úgy megtalálhatók, mint az akkumulátorok újrahasznosítása. A leírás szerint gyártóbázissal rendelkeznek két kínai városban, Szucsouban és Csucsouban, ezenkívül leányvállalatuk van Európában és Indiában is.

Magyarországon egyébként már így is több mint negyven akkumulátor-beruházás folyik; ez messze túlnő az ország ökológiai teherbírásán.

Valódi Hírek