Elindult a puncsolás: Miért barátkozik Novák Katalin a világ leggazdagabb emberével?

Új szövetségest találtak Orbánék.

Megírtuk, hogy Novák Katalin az amerikai milliárdossal, a Starlink, a Tesla és az X tulajdonosával, találkozott Texasban.

A Sándor-palota tájékoztatása szerint a demográfiai válságról, a karrier- és gyermekvállalásról és az ukrajnai háborúról is beszéltek Elon Muskkal. A közösségi média posztok alapján

jó benyomást keltettek egymásban a felek.

A köztársasági elnök még hétfő este posztolt a Facebookra. Novák azt írta:

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót”.

Novák több sztorit is közzétett a találkozóról. Az egyik szembetűnően érdekes volt. A köztársasági elnök ugyanis büszkén osztotta meg követőivel, hogy Musk még a beszélgetésük alatt megosztotta annak témáját.

A világ leggazdagabb embere ugyanis a saját X-oldalára (korábban Twitter) kiírta:

„Having children is saving the world” vagyis „a gyermekvállalás menti meg a világot”.

Egyébként nincs ebben semmi furcsaság, hiszen Musk megállás nélkül ontja magából a posztokat az X-en. A Tesla-vezérre azonban úgy tűnik, jó benyomást keltett a magyar köztársasági elnök. A találkozó után a következőket írta:

„Remek találkozó Magyarország köztársasági elnökével a népesedési válságról! „

Az talán világossá vált, hogy Musk egyetért a magyar kormány családpolitikájával. De hogy miért jó a világ leggazdagabb emberével szorosabbra fűzni a viszonyt? Összeszedtünk néhány lehetséges indokot.

  • Gazdasági kapcsolatok erősítése: Musk nemcsak a Tesla vezetője, hanem több más nagyvállalatnál is érdekelt. Vállalataival új befektetési és együttműködési lehetőségeket teremthet Magyarország számára.
  • Technológiai innováció: Az amerikai milliárdos vállalatai az iparágukban vezető innovátorok. Egy esetleges együttműködés révén Magyarország hozzáférhet a legújabb technológiákhoz és know-how-hoz.
  • Pozitív nemzetközi megítélés: Musk egy nemzetközileg elismert és befolyásos személyiség. Ha Magyarország pozitív kapcsolatot alakít ki vele, az javíthatja a nemzetközi imázsát és vonzóbbá teheti az országot más befektetők és vállalatok számára is.
  • Társadalmi kérdések megvitatása: A Tesla-vezér innovatív gondolkodása és tapasztalatai ezen területeken is hasznosak lehetnek a magyar döntéshozók számára.

Novák kedden már azt írta:

„Elon Musk – egy újabb szövetséges a családok szabadságharcában és a békemisszióban (…) személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri M(a)gyarország családközpontú programját”.

Kíváncsian várjuk, (a mostanában egyre a jobboldalra húzó) Musk miként fogja motiválni a fiatalokat a gyermekvállalásra (a magyar kormánnyal karöltve). Arról azonban érdemes beszélni:

mi lesz azokkal, akiknek biológiai okokból nem születhet gyermekük, és mi lesz azokkal, akik csupán nem akarnak szülők lenni?

A Marsot benépesíteni készülő Musknak biztosan erre is van valami szuper innovatív ötlete.

Valódi Hírek