Orbán Viktor bekapcsolta a riasztót: Akkora a baj, hogy már a magyarok támogatásáért kuncsorog (+videó)

Most már tényleg ekkora gáz van?

Elkezdődött a parlament őszi ülésszaka, amelyet Orbán Viktor nyitott meg napirend előtti felszólalásával. A miniszterelnök azzal kezdte a beszédét, hogy megemlítette, sikerrel megrendezték az atlétikai világbajnokságot Budapesten. Szerinte „tanúbizonysága” annak, hogy a világ legjobbjai között emlegetik őket az esemény megrendezésében.

Orbán kiemelte, Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Katarral is energetikai megállapodást kötöttek a nyáron. A kormányfő szerint „az egész világ versenyt fut a katari földgázért”, a kelet és a türk világ súlya lassan és biztosan megkerülhetetlenné válik, de mint mondta, ezt a magyar kormány régóta tudja.

„Magyarország keleti külpolitikai stratégiája működik”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki azt is mondta, hogy Magyarország energiaellátását önállóvá akarják tenni. Ennek kapcsán úgy fogalmazott:

„Nincs semmi túlzás abban, hogy Magyarország a klímabajnokok klubjához tartozik”.

„Legyen ütőképes magyar honvédség és világszínvonalú hadiipar”

– mondta Orbán, aki szerint Európa újra militarizálódik, így aztán Magyarország is:

megindul például a harci drónok hazai gyártása, német-izraeli-magyar együttműködésben.

A miniszterelnök beszélt a gabonahelyzetről is. Nem akarja, hogy „bizonytalan minőségű ukrán gabonából süssenek kenyeret a magyar családoknak”. Így aztán meghosszabbították és kiterjesztették az ukrán gabona importtilalmát.

Az inflációval kapcsolatban azt mondta, hogy a Matolcsy György vezette jegybank „nem tudott megbirkózni vele„, ezért a magyar kormány átvállalta ezt tőle.

„A jegybank komoly adósságot halmozott fel az elmúlt években. A költségvetés képes ezt kifizetni, de csak akkor, ha súlyos pénzeket vonnak el egyéb területeken”

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar államadósság kétharmada magyarok, egyharmada külföldiek kezében van.

A kormányfő beszédében előhúzta a migránskártyát is. Azt mondta, Brüsszel hiába erőlteti, Magyarország nem engedi be a migránsokat. Leszögezte,

nem migránsgettó kell, hanem határkerítés.

Úgy véli, a migránsok erőszakossága egyre nő. Orbán egy kicsit hergelte is a hallgatóságot, mert azt mondta:

Brüsszel nem a magyar kormánnyal, hanem a magyarokkal áll szemben.

Éppen ezért szerinte

minden eddiginél nagyobb szükség van rá, hogy a magyar emberek támogassák az Orbán-kormányt,

hogy ne kelljen megszorításokat bevezetni.

A kamatstopról azt mondta, nem jött még el az idő, hogy kivezessék. Ennek kapcsán megerősítette, hogy Magyarország „nem tartozik a jawohl országok klubjába”, nem engedik meg azt, hogy bárki korlátozza a függetlenségét és szuverenitását.

Végezetül kijelentette, Magyarország politikailag stabil, a gazdasága pedig elég erős, hogy letörje az inflációt, megvédje a nyugdíjakat, a fizetéseket, és jelentős gazdasági növekedést érjen el jövőre.

Íme a parlamenti ülés élő közvetítése:

Valódi Hírek