FRISS: Gyurcsány az Országgyűlésben olvasott be Orbánnak, amiért ezt teszi az országgal a miniszterelnök

Új kormányt sürget.

„Mivel igazolható a háború? Elsősorban azzal, ha igazságos a célja, igazságosak az eszközei, és ha a végén eléri a kitűzött célt: a győzelmet”

– ezzel kezdte felszólalását Gyurcsány Ferenc hétfőn az Országgyűlésben. Szerinte, ha ezek alapján igazolható egy háború, akkor a magyar kormány háborúja a vele egyet nem értők és Európa ellen nem igazolható.

Gyurcsány hozzátette, egy háború akkor igazolható, ha igazságos a célja, az eszközei, ha a végén eléri a kitűzött a célt, a győzelmet. Szerinte ezen az alapon Magyarország háborúja nem igazolható, mert

a cél nem a nemzet felemelése, hanem a kormányhű hatalmi rendszer kiépítése és erősítése.

A DK elnöke szerint a háború olyanoktól távolított el bennünket , akikkel közös a történelmi sorsunk, és olyanokhoz vitt közelebb bennünket, akikhez a magyar emberek legfeljebb fenntartásokkal közeledne.

„A diákok teljesítménye romlik, a tanárok nincsenek megbecsülve, kutatóközpontok helyett akkugyárak épülnek”

– mondta.

Gyurcsány kiemelte azt is, hogy rosszabbul élünk, mint egy éve. Felhívta a figyelmet arra, hogy rohamosan zuhan a magyar forint értéke: a két évvel ezelőtti 100 forint ma 70 forintot ér.

A DK elnöke szerint új kormány kell.

„Haza kell hozni az uniós pénzeket, haza kell küldeni az akkugyárakat, akkugyárak helyett az oktatásba, az egészségügybe kell fektetni. Az embereknek több jusson: végre fizessenek a milliárdosok, mert a mostani kormány a milliárdosok zsebeit tömi tele”

– fogalmazott. Gyurcsány többször is elismételte:

„más politika és más kormány kell, szociáldemokrata kormány, Dobrev Klára-kormány kell”.

Kövesd élőben a parlamenti közvetítést:

Valódi Hírek