Szijjártó Péter rendkívüli bejelentést tett az Orbán-kormány legújabb botrányos húzásáról (+fotó)

Szerinte álhírekkel támadják.

Mi is megírtuk, hogy egy azeri híroldal szerint – diplomáciai forrásokra hivatkozva – Magyarország megvétózta az Azerbajdzsánt elítélő közös EU-s nyilatkozatot.

Pénteken is tart még Szijjártó Péter amerikai körútja. Ezúttal New Yorkból jelentkezett be a Türk Államok Szervezetének üléséről, hogy

cáfolja az azeri hírportál értesüléseit.

Mint írta:

„tegnap több álhír is keringett egy karabahi helyzetről szóló európai uniós nyilatkozat kapcsán. Az igazság az, hogy Magyarország és több más tagállam is tett észrevételeket és javaslatokat a közös nyilatkozathoz, de nem jött létre konszenzus, ezért az EU főképviselője saját nevében adta ki a nyilatkozatot.”

Mindehhez olyan képeket csatolt, amelyeken – többek között – az azeri külügyminiszterrel együtt szerepel. Nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb módja annak cáfolására, hogy a magyar kormány ismét az azeri diktátor, Ilham Aliyev oldalára állt.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzését változatlan formában közöljük:

„Kihasználva az ENSZ adta lehetőségeket, a Türk Államok Szervezete is ülésezik ma New Yorkban. Azeri kollégánk itt részletesen beszámolt a karabahi történésekről.

Tegnap több álhír is keringett egy karabahi helyzetről szóló európai uniós nyilatkozat kapcsán. Az igazság az, hogy Magyarország és több más tagállam is tett észrevételeket és javaslatokat a közös nyilatkozathoz, de nem jött létre konszenzus, ezért az EU főképviselője saját nevében adta ki a nyilatkozatot.

Magyarország álláspontja itt is egyértelmű: háború helyett békére van szükség, hosszú évek, évtizedek után itt az ideje annak, hogy véget érjen a karabahi emberek szenvedése. Ezen egyoldalú nyilatkozatok nem segítenek, viszont az ENSZ kiváló alkalmat ad arra, hogy ezeket személyesen lehessen megbeszélni.”

Az eredeti poszt itt tekinthető meg:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/22/az-orban-kormany-egyedulikent-vetozta-meg-a-haborut-elitelo-nyilatkozatot-az-eu-bol

Valódi Hírek