Szijjártó Péter New Yorkból megüzente: Ő bizony tudja, hogyan lehetne megállítani a háborút (+videó)

Van baj.

Az orosz Barátság Érdemrend büszke viselője, Szijjártó Péter jelenleg New Yorkban tartózkodik az ENSZ közgyűlésén, onnan adott egy online videóinterjút a Mandinernek, amit a NER szolgálatába állított Index szemlézett.

A beszélgetés során Szijjártó a svéd NATO-tagság több mint egy éve tartó magyar bojkottja kapcsán továbbra is azon rugózott, hogy 2019-ben (!) egy tananyagként szolgáló videóban a Népszabadság bezárásával és a CEU ellehetetlenítésével mutatták be a magyar demokrácia hanyatlását. A magyar külügy vezetőjének álszent indoklása szerint ezek után

nincs joguk azt kérni, hogy támogassuk őket.

A dühös politikust ebben a témában egyébként nemrég alaposan helyretette a svéd közszolgálati csatorna vezetője.

Szóba került az ukrán gabonaexport tilalma is, amit az Európai Bizottság feloldott, de Magyarország, Lengyelország és Szlovákia továbbra is fenntart. Ukrajna emiatt perrel fenyegetőzött, sőt Lengyelországot már be is perelte. Szijjártó Péter szerint a gabonakereskedők jól meg akarják szedni magukat, közben Afrikában éheznek, a magyar és közép-európai gazdálkodóknak meg szétverik a megélhetését.

A Mandiner rákérdezett, hogy az ENSZ-közgyűlésen milyennek látja a külügyminiszter a béke és a tűzszünet lehetőségének kérdését Ukrajnában. Szijjártó Péter persze ezúttal is felmondta az orosz propagandát, amely szerint a háborúnak Amerika és személyesen Joe Biden vethetne véget a fegyverszállítások leállításával. Tehát szerinte nem azért tart már lassan másfél éve a háború, mert Oroszország hazug indokokra hivatkozva folyamatosan támad egy szuverén országot, hanem azért, mert az az ország meg akarja védeni magát, és ehhez segítséget kap.

Mindezek után az agresszor Oroszország ellen szankciókat hozó NATO és EU tagországának minisztereként

Szijjártó hitet tett az oroszokkal való együttműködés folytatása mellett.

https://youtu.be/-fDQjihxM8M

Valódi Hírek