Mi történik? Méretes banzájra készülnek Orbánék, de van egy apró bökkenő

Már az is kiderült, kik lesznek a sztárvendégek.

A bolgár és a szerb államfő, valamint az olasz kormányfő is részt vesz a Budapesti Demográfiai Csúcson, amelyet idén rendeznek meg ötödször. A Sándor-palota honlapján közleményben számolt be a kiemelt nemzetközi előadókról és arról, hogy a családpárti erők legnagyobb nemzetközi fórumaként meghirdetett esemény szeptember 14-15-én lesz a Szépművészeti Múzeumban.

A tanácskozáson Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, Aleksandar Vučić szerb államfő, valamint Rumen Radev bolgár elnök is felszólal majd.

A világ minden tájáról érkező véleményformálók is előadást tartanak a csúcson: többek között Jordan B. Peterson klinikai szakpszichológus Kanadából, James Heckman Nobel-díjas közgazdász az Egyesült Államokból és Nick Vujicic prédikátor, motivációs előadó Ausztráliából teszi tiszteletét a rendezvényen.

A részletes program a budapestidemografiaicsucs2023.hu oldalon érhető el, ahol megosztották, hogy közel 60 állam- és kormányfő osztja majd meg véleményét a biztonságos, kiszámítható jövő megteremtéséről.

Az oldalon megjegyzik:

„A »magyar modell« referenciaponttá vált a világban, hiszen bizonyítani tudtuk, hogy a családközpontú megközelítés képes hatékony és valós eredményeket produkálni.” (?)

Sőt azt is írják, hogy a gyermekvállalási kedv kiemelkedő mértékben emelkedett, pedig a KSH adatok szerint idén májusban például 7,9 százalékkal kevesebb gyermek született, mint 2022 azonos időszakában. Ráadásul a házasságkötések száma sem kecsegtető,

25 százalékkal kevesebb pár lépett frigyre idén májusban, mint egy évvel korábban.

Annyi biztos, hogy a demográfiai csúcson Novák Katalin és Orbán Viktor is színpadra lép majd, sőt Csák János kultúráért felelős miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is előadással készül.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/08/29/friss-novak-katalin-bejelentette-ki-lesz-a-sztarvendeg-az-ujabb-fideszes-banzajon-foto

Valódi Hírek