Videóval: Orbán a saját kampányrendezvényén ismerte be, milyen nagy a baj

De szerinte mindebből van kiút.

Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában– fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön a Budapesti Demográfiai Csúcson.

Elsők között köszöntötte Giorgia Meloni olasz miniszerelnököt és jobboldali politikusait, akik Orbán szerint az utolsó pillanatban nyertek választást – szerencséjére a magyar miniszterelnöknek, saját bevallása szerint már nagyon aggódtak a mediterrán országért.

Idézte Melonit, miszerint fontos, hogy egy gyermeknek anyja és apja is legyen, majd megüzente olasz cimboráinak: „Avanti, Ragazzi!”, azaz „Előre gyerekek!”.

Emellett köszöntötte Rumen Radev bolgár elnököt, akinek a helytállását méltatta, majd közölte: a bevándorlás elleni küzdelemben és az energiabiztonság megvédésében szerinte csak Bulgáriával együtt érhetnek el sikereket.

Megjegyezte: fontos a Balkán stabilitása, szerinte „mi, magyarok tudjuk, hogy a boszniai szerbek nem a problémát, hanem a megoldást jelentik” a térségnek.

Orbán Viktor többek között Azerbajdzsánt, Tanzániát, az egyházi vezetőket is köszöntötte – utóbbiakkal kapcsolatban kiemelte, hogy a kormány lelkiismeretesen fellép a keresztényüldözés ellen a világ minden pontján.

Mint mondta, hiába támadják a kormányt a liberális világból (?) a „családbarát” nézetei miatt (?), ez csak megkeményíti az országot, pontosabban az Orbán-kormányt. Megjegyezte, sürgetéssel és nyomásgyakorlással nem lehet eredményeket elérni a magyaroknál.

A miniszterelnök szerint Európát még mindig egy progresszív és a liberális elit vezeti (?), akik meglátása szerint „sületlenségekkel és képtelenségekkel” vannak elfoglalva.

Véleménye szerint a legaggasztóbb fejlemény, ami történt a kontinensen az elmúlt 70 évben, hogy a legfontosabb politikai napirendi pontok eltávolodtak attól, ami fontos lenne az embereknek.

Nem érti, hogy a demográfia miért nem áll első napirendi pontként az európai politikában.

Orbán szerint a liberálisok „meghekkelték” a régi gondolkodásmódot.

Elterjesztették, hogy az egyén a világon a legfontosabb, még az hitben is zsarnokságot látnak – állította a politikus.

Orbán szerint a liberálisok célja, hogy irracionális félelmeket keltsenek az emberekben a jövőről, és elvárják az emberektől, hogy a cselekedeteiket egy lejövendő világvégének rendeljék alá – terjesztette összeesküvéseit a miniszterelnök.

Szerinte demográfiai csúcstalálkozót egyenesen kötelesség rendezni. Ismételte magát, miszerint Magyarország a konzervatív politikák inkubátorháza, itt fejlesztik (?!) a jobboldali politikát, több projekt is fut a csúcstalálkozó pillanatában is.

Orbán közölte: demográfiai kérdésében a magyarok a legsikeresebbek, majd elsorolta „érdemeiket”: szerinte nőtt a családok jövedelme, nőtt a házasságok száma, a fiatal anyák adókedvezményt kapnak, „gyermekvédelmi” népszavazást.

A miniszterelnök azonban gyorsan lelombozta a kedélyeket, és elmondta:

még nincs itt az ideje az örömtüzeknek, mert a népességfogyást nem sikerült visszafordítaniuk.

Kifejtette: Magyarországnak új eszközöket is be kell vetnie, hogy megszólítsák a lakosságot. Állítása szerint sok elismerést kapnak a családpolitikájuk miatt, ezt szeretnék a továbbiakban fejleszteni.

Hozzátette: újabb és újabb támogatásokra lesz szükség,

a gyermekekért vívott csata azonban nem zsebben, hanem fejben dől el a véleménye szerint.

Megjegyezte: át kell alakítani a politikai palettát, diskurzusváltásra van szükség, családbarát, konzervatív erőknek kell kormányozniuk minél több európai országban.

„Minden adott, hogy egy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat”

– fogalmazott a közelgő EP-választások kapcsán, ezzel elárulva, hogy a konferencia valójában egy politikai kampányrendezvény, mintsem egy demográfiai konferencia.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek