Most érkezett: Szijjártó végre előállt a nagy tervvel – velük paktált le az Orbán-kormány (+videó)

Nem titkolóznak tovább.

Ösztöndíj-megállapodást írt alá a kormány Sierra Leonével, így az országból évente 50 ösztöndíjas hallgató érkezhet hazánkba – többek között erről beszélt Szijjártó Péter keddi Facebook-videójában.

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkból jelentkezett be. Mint mondta, ösztöndíj-megállapodást és egy gazdasági együttműködést írtak alá Bangladessel. Megjegyezte, Magyarországhoz hasonlóan ők is a nukleáris energiára alapozzák az energiafüggetlenségüket.

A tárcavezető elmondása szerint ugyanolyan típusú reaktorokat építenek, így fontos lesz a jövőben, hogy a nukleáris energia területén segítsék egymást.

Emellett Üzbegisztánnal is folytatja az együttműködést az Orbán-kormány a Türk Államok Szervezetének keretein belül. Ehhez kapcsolódóan Szijjártó megosztotta, hogy az Aszálymegelőzési Intézet éppen Budapesten működik.

A miniszter közölte:

rövidesen Malajziában is nőhet a magyarországi export

– nemrég ugyanis mezőgazdasági megállapodást kötöttek az ottani kabinettel, amely alapján a magyar élelmiszeripari termékek kivitele is elindulhat.

Továbbá a tárcavezető találkozott az ecuadori külügyminiszterrel is: vele a közös keresztény hagyományokról, értékekről csevegett a nap folyamán.


(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek