Megbolondult az időjárás: Berobban a nyár, igazi kánikula várható a héten

Bár már szeptember közepe van, az időjárásnak még nem szóltak az évszakváltásról.

Ezen a héten is 25-30 Celsius-fok körüli maximumokra készülhetünk – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat magyarországi, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn sok napsütésre lehet számítani, de fátyolfelhők érkeznek, és gomolyfelhők is képződnek. A csapadéknak kicsi az esélye, a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Kisalföldön megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Kedden egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett nyugatról kelet felé, emellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Szórványosan számítani lehet záporra, zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható.

Szerdán a Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható, de a Dunától keletre a többórás napsütés mellett több gomolyfelhő képződik, és ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A légmozgás mérsékelt marad, a minimum-hőmérséklet 11 és 17, a csúcsérték 24 és 29 fok között alakul.

(MTI)

Valódi Hírek