Hatalmas balhé lett az Orbán-kormány eltitkolt, majd kiperelt lépéséből: Rétvári Bence hihetetlen ámokfutásba kezdett

Több mint 300 milliárd forint közpénz elherdálása kapcsán mondta ezt.

Ahogy mi is megírtuk: az Orbán-kormány több mint 300 milliárd forintért vásárolt egy közvetítőn keresztül 17 ezer darab lélegeztetőgépet, amelyből

egyetlen darabot sem sikerült eladni.

Ezek iratait a Transparency International perelte ki a kormánytól, de az ügyet összefoglalta a DK-s Ráczné Földi Judit is: „a Fourcardinal Tanácsadó Kft. gépenként 17 millió forintos üzletet kötött, majd a cégből kivettek 2,8 milliárd forint osztalékot, és megszüntették; a cég mára túl van a végelszámoláson is”.

Szeptember elején a DK frakcióvezető-helyettese, Vadai Ágnes kérdezett rá a kormánynál arra, hogy

Ki a felelős a 17 ezer darab lélegeztetőkészülék értékesítési kudarcáért?

Erre válaszolt hétfőn a Belügyminisztérium államtitkára, Rétvári Bence.

Rétvári furcsa válaszában rögtön az ellenzékre (sic!) kezdett mutogatni. Gondolatait változtatás nélkül közöljük alább közöljük:

„A kormány mindent megtesz az állampolgárok egészségnek megóvásáért, éppen ezért a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére kiemelt figyelmet fordított. Nem volt kétséges, hogy ha a magyar emberek élete és egészsége a tét, akkor minden követ megmozgatunk, minden forrást előteremtünk.

A baloldal

politikai stratégiája ezzel szemben az volt, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, ezért mindent elkövettek azért, hogy az eredményes védekezést akadályozzák.

Önök a járvány alatt kevesellték a lélegeztetőgépek számát, a járvány után sokallták.”

Valódi Hírek