Menczer Tamás megrángatta a vészharangot: Orbán embere szerint veszélybe került a biztonság

Közölte, nagy baj van.

„A biztonságot minden körülmények között meg kell védeni és a közösségeket erősíteni kell”

– hangoztatta a Biai Szőlőszem Református Óvoda egyéves fennállását ünneplő hálaadó istentiszteleten Menczer Tamás szombaton Biatorbágyon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: „a világ a válságok korát éli, és olyan kihívásokkal találja szembe magát, amelyekre korábban nem sokan gondoltak”.

„Amikor az embert veszély fenyegeti, kétfajta választ adhat: összehúzza magát, próbál túlélni vagy pedig cselekszik”

– figyelmeztetett.

„Mi magyarok és az a politikai közösség, amelyet én képviselek (…) nem szeretjük azt, ha mások vagy a körülmények mondják meg, hogyan kell az életünket berendezni”

– magyarázta, hozzátéve, ezért a magyar kormány az elmúlt években „számos intézkedést hozott, köztük a biztonság megvédését és a közösségek támogatását”.

„Ha nincs biztonság, akkor minden odavan,

a közösség pedig fontosabb, mint az egyén, és »közösségben erősebbek is vagyunk, mint egyenként«”

– fejtegette.

Az államtitkár azt állította: ha nem változtattak volna 2010 után, az elmúlt bő évtizedben

160 ezerrel kevesebb gyermek született volna.

„Ha van gyermek, akkor van jövő és ha van gyermek és vannak erős közösségek, akkor minden nehézségből ki lehet lábalni, méghozzá megerősödve”

– fogalmazott.

Azt is mondta: „a gyerekek számára fontosak a mesék”, de „az is fontos, hogy a mese miről szól”.

„Ha egy férfi nőnek öltözik és ilyen meseórákat tartanak, akkor az nem mese, hanem horror”

– magyarázta.

Hozzátette: a tavaly átadott református óvodában – a koruknak megfelelően – a gyerekeknek úgy fogják a világot bemutatni, hogy „valóban értékeket kapjanak, olyan értékeket, amelyek az ő életüket és az ő lelküket, szellemüket gazdagítják és erősítik”.

Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke arról szólt, hogy „a szétszóratás emberileg megpróbáltatás”, az Istennek lehetőség.

„Az Isten világában a valóságból lesz a lehetőség, Isten valósága a mi lehetőségünk. Ha Isten valóságát választjuk, akkor töltjük be azt a lehetőséget, amit nekünk nyit”

– emelte ki.

Balog Zoltán a „szétszóratással” kapcsolatban kifejtette: „ahhoz, hogy a mag betöltse küldetését, el kell vetni, szét kell szórni, de jó föld is kell hozzá, és – jelképesen – ezt teremteni meg ez az óvoda”.

„Mi olyan iskolákat, olyan óvodákat akarunk, amelyek jó földek”

– jelentette ki.

A püspök azt hangoztatta: a gyermek itt nem pedagógiai alapanyag és nem díszlet, hanem ajándék, Isten ajándéka – fűzte hozzá.

(MTI)

Valódi Hírek